Haber 16

Huzurevi Sakinleri, Kına Gecesinde Eğlendi

Bursa’da, Ali Osman Sönmez Huzurevi’nin sakinleri, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla düzenlenen temsili kına gecesinde hoşça vakit geçirdi.

Huzurevi Sakinleri, Kına Gecesinde Eğlendi

Bursa’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Yıldırım Kent Konseyi Sanat Grubu tarafından bir huzurevinde barınan kişilere, “Yaşlılara Saygı Haftası” dolayısıyla eski günlerini hatırlaması ve eğlenceli anlar geçirmesini sağlamak için temsili olarak “kına gecesi” yapıldı.

Merkez Yıldırım ilçesinde, Değirmenlikızık Mahallesi’ndeki Ali Osman Sönmez Huzurevi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Yıldırım Kent Konseyi Sanat Grubunca hazırlanan, yağlı boya resim ve filografi gibi sanatlara ait eserlerin yer aldığı serginin gezilmesiyle başladı.

Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, hiç kimsenin yaşlanmama gibi bir garantisi olmadığını söyledi.

Toplumda yaşlıların saygın ve önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Avcı, “Biz çocukken nöbeti siz tuttunuz. Siz yaşlısınız, şimdi sizleri burada rahat ettirme konusunda bu nöbet bizdedir. Devletin en büyük görevi; bizleri bu günlere taşıyan siz büyüklerimizin, yaşamlarının bu döneminde huzur içinde, rahat günler geçirmesini sağlamaktır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Öz kul ise Yaşlılara Saygı Haftasını kutlamaktan çok farkındalığı artırmak istediklerini ve bundan dolayı etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Eski AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ve huzurevinde kalan bir kişinin şiirler okumasının ardından Osmanlı döneminin motifleriyle süslenen giysiler giyen kızlar tarafından kına gecesi canlandırıldı.

Müzik dinletisiyle sona eren etkinliğe katılan yaşlılara hediyeler de verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ