Haber 16

İbrahim Tatlıses’e saldırı yapanların PKK ilişkisi

İbrahim Tatlıses’e yönelik suikast girişiminde önemli detaylara ulaşıldı. Tatlıses’e yönelik saldırıda…

İbrahim Tatlıses’e saldırı yapanların PKK ilişkisi
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Mart 2011
  • İbrahim Tatlıses’e saldırı yapanların PKK ilişkisi için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

İbrahim Tatlıses’e yönelik suikast girişiminde önemli detaylara ulaşıldı. Tatlıses’e yönelik saldırıda gözaltına alınan zanlılardan N.Ş’nin PKK kamplarında 3 ay kaldıktan sonra 2010 yılının Kasım ayında Türkiye’ye giriş yaptığı ortaya çıktı. Polis titiz çalışmalar sonrası Tatlıses suikastinde PKK izlerine ulaşmıştı.


İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan Abdullah Uçmak’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ‘örgüt kurma ve öldürmeye teşebbüs’ten mahkemeye gönderildi.


Uçmak’a Tatlıses’in Nurol Plaza’dan çıkış saatini, televizyon programına katılan M.A.’nın telefonla bildirdiği öğrenildi. Saldırının gerçekleştiği yolun karşı tarafında bekleyen Uçmak’ın ise içeriden gelen ‘Tatlıses çıkıyor’ bilgisini araçtakilere ilettiği ortaya çıktı.


İKİ KEZ KEŞİF YAPMIŞLAR


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine şube müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin azmettirildiği belirlendi. Azmettirici olduğu bildirilen kişinin talimatları doğrultusunda zanlılara iki kez keşif yaptırıldığı, zanlıların birbirleriyle telefonla görüştüğü anlaşıldı.


İKİ YENİ CEP VE SİM KARTI


Azmettiren zanlının yakalanmamak için plan yaptığı, olayı gerçekleştiren zanlılarla bağlantısının tespit edilememesi için iki yeni cep telefonu ile sim kartı aldığı, olay günü bu telefonları kullandığı belirlendi. Zanlının, saldırıdan önce de olay yeri yakınlarında araçtan inerek diğer zanlıları buradan yönlendirdiği, İbrahim Tatlıses’in binadan ayrıldığını zanlıların birinden öğrendiği tespit edildi. Azmettiricinin bu bilgiyi saldırıyı gerçekleştirecek kişilere aktardığı, zanlıların uzun namlulu silahla ateş ederek İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı’yı yaraladığı belirlendi. Zanlıların olayın ardından irtibat için kullandıkları cep telefonları ve sim kartları kırdığı tespit edildi.


GELİŞMELERİ GAZETELERDEN TAKİP ETTİ


Abdullah Uçmak’ın evinde yapılan aramalarda Tatlıses’in vurulduğunu belirten çok sayıda gazete bulundu. Uçmak’ın olayın gazetelerde nasıl yer bulduğunu kendisiyle ilgili haberin olup olmadığını takip ettiği öğrenildi.


PKK’LI ZANLI 8 YIL ÖNCE TAKİPTEYDİ


Tatlıses’e yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve PKK kamplarında 3 ay kaldıktan sonra 2010 yılının Kasım ayında Türkiye’ye giriş yapan N.Ş.’nin 8 yıl önce polisin takibinde olduğu ortaya çıktı. O dönemde Bağcılar’da yaşadığı belirtilen N.Ş.’nin Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olduğu dönemde örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle teknik takibe alındığı öğrenildi. N.Ş.’nin bir süre sonra ortadan kaybolduğu ve Erbil’e gittiği ifade edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ