Haber 16

İbrahim Tatlıses’in Başbakan’dan istekleri!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uğradığı silahlı saldırıda yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses’i tedavi…

  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Mart 2011
  • İbrahim Tatlıses’in Başbakan’dan istekleri! için yorumlar kapalı
  • 248 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uğradığı silahlı saldırıda yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses’i tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesinde ziyaret etti.


Günlerdir hastanede tedavi altında bulunan İbrahim Tatlıses’in saldırının ardından ilk fotoğrafı da Başbakan’ın ziyaretinin ardından Anadolu Ajansı tarafından yayınlandı.


İbrahim Tatlıses’in kendisini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan üç isteği oldu.


ERDOĞAN ADAY GÖSTEREBİLİR


Birincisi milletvekili aday adayı olmak. AK Parti’de aday adayı başvuru süresi dolmasına ve aday adaylarıyla mülakatlar yapılırken Tatlıses’e özel bir uygulama yapıldı ve aday adaylık başvurusu kabul edildi. Başbakan Erdoğan, “İbrahim Tatlıses’in Ak Parti’den aday gösterecek misiniz?” sorusunu ise, “Ben şimdi müracaatını aldım” diye yanıtladı.


Tatlıses aday olmasa da Erdoğan’ın, aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na verileceği 11 Nisan tarihine kadar istediği kişileri milletvekili adayı olarak listeye koyma yetkisi bulunuyor. İbrahim Tatlıses, süresi içinde müracaat etmemesine rağmen Erdoğan’ın kontenjanından listeye girebilirdi. Erdoğan 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olmasına rağmen adaylığının YSK tarafından kabul edilmemesi üzerine Kemal Unakıtan’ı kendi yerine aday olarak göstermişti.


ADANA KONUŞMASINI İSTEDİ


İkincisini Başbakan Erdoğan çıkışta gazetecilere açıkladı. Erdoğan, Tatlıses’in bugün yapacağı Adana ziyaretinin konuşma metnini istediğini söyledi. Erdoğan Tatlıses’le aralarında geçen diyalogu şöyle aktardı: “İyi bir muhabbetimiz oldu. Yarın Adana’ya gideceğimi söyleyince Adana konuşmamı da istedi.”


ŞANLIURFA’YA DA GİDİN


Son istek ise Şanlıurfa içindi. İbrahim Tatlıses, Erdoğan’dan seçim çalışmaları sürecinde memlekti Şanıurfa’ya gitmesini de istedi. Vatan’da yer alan habere göre ikili arasında şu diyalog geçti:


Tatlıses: Seçim çalışmalarına ne zaman başlıyorsunuz?
Erdoğan: Ben başladım bile
Tatlıses: Urfa’ya da gidin ama…
Erdoğan: Merak etme gideceğiz.Doktor gözüyle Tatlıses’in ‘ilk görüntüsü’


SOL KOL SABİT DURUYOR


İbrahim Tatlıses’in saldırı sonrası basına yansıyan ilk görüntülerini Sabah’a değerlendiren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beyin Cerrahı Prof. Dr. Emin Özyurt şunları söyledi:


“Sol kol ve bacaktan sağ beyin sorumludur. Sağdan da sol taraf. Burada sağ kolun havada ve hareketli, başın da sağ kısmının bandajlı olduğunu görüyoruz. Beynin sağ kısmından etkilenen sol kol ise sabit duruyor. Ayrıca arkadaki monitörde kalp ritminin düzenli olduğu görülüyor. Gözlerindeki açıklık ve kolunu bir şey anlatıyor gibi uzatması da şuurunun açık olduğunu gösteriyor.”


OĞULLARI EL ÖPEREK UĞURLADI


Hürriyet’te yer alan bilgiye göre ise Başbakan Erdoğan’ı, İbrahim Tatlıses’in büyük oğlu Ahmet Tatlı ile küçük oğlu İdo Tatlıses hastaneden elini öperek uğurladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ