Haber 16

‘İç hesaplaşma deyip üstünü kapatıyorlar’

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti’li Hüseyin Çelik’in, Paris’teki saldırıya ilişkin “PKK’nın iç hesaplaşması gibi görünüyor” sözlerine tepki gösterdi. Demirtaş, “Katliamın aydınlatılması için Fransa nezdinde girişimde bulunacağına, örgüt içi infazdır deyip kapatıyor” dedi

  • Diziler / Son Dakika
  • 10 Ocak 2013
  • ‘İç hesaplaşma deyip üstünü kapatıyorlar’ için yorumlar kapalı
  • 403 KEZ OKUNDU

Paris’te 3 kadın PKK’lının infaz edilmesinin ardından hükümet cephesinden yapılan açıklamaya BDP tepki gösterdi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “Yapılış şekline bakılırsa PKK’nın kendi içindeki içi hesaplaşması gibi görülüyor” sözlerine ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada; hassas sürece rağmen AK Parti’nin Paris’teki olayın aydınlatılması için Fransa nezdinde girişimde bulunmak yerine “örgüt içi infazdır” deyip, olayı kapattığını söyledi.

Demirtaş’ın Twitter’da paylaştığı görüşleri şöyle:
“Hassas sürece binaen AKP, Paris’teki katliamın aydınlatılması için Fransa nezdinde girişimde bulunacağına, örgüt içi infazdır deyip kapatıyor.

Bu tutuma karşı şunu soruyorum o halde; bu açıklamayı yapanların bizzat bu katliamı planlamadığını nerden biliyoruz, telaşınız bundan mı yoksa”

‘BARIŞA SIKILMIŞ KURŞUNLAR’

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da, ”Bu alçakça saldırıyı, barışa sıkılmış kurşunlar olarak değerlendiriyoruz. Bu barış sürecinden rahatsız olanlar kimlerse araştırmalıyız” dedi.

Sakık, NTV canlı yayında Fransa’da Kürdistan Enformasyon Bürosu’na yapılan saldırıyı değerlendirdi.
”Barış iklimini ete kemiğe büründürmek için çaba sarf etmeliyiz” diyen Sakık şunları söyledi:
”Yeni iklim yaratıldı, herkesi çok umutlandıran bir süreci yaşarken bugün Paris’te PKK’nın 3 önemli ismi yaşamını yitirdi. Bu barış sürecinden rahatsız olanlar kimlerse araştırmalıyız. Bu alçakça saldırıda tetiği çekenler kimse, arka planda kimler varsa ortaya çıkarılması gerekir. Barışı inşa etmek çok zordur, emek çaba ister. Barış iklimini ete kemiğe büründürmek için çaba sarf etmeliyiz. Hepimiz araştırmalıyız. Eşbaşkanlar bu akşam Paris’te olacak.”
3 KADIN PKK’LIYA İNFAZ

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu’nda aralarında PKK’nın kurucularından Sakine Cansız’ın da bulunduğu 3 kadın başlarından ve enselerinden kurşunlanmış olarak bulunmuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ