Haber 16

İki Şehirli İstanbul

Geçen haftalarda Çılgın Projesi’ni açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün de…

İki Şehirli İstanbul
  • Politika / Son Dakika
  • 11 Mayıs 2011
  • İki Şehirli İstanbul için yorumlar kapalı
  • 305 KEZ OKUNDU

Geçen haftalarda Çılgın Projesi’ni açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün de İstanbullular’ın merakla beklediği “İki şehirli İstanbul” projesinin ayrıntılarını açıkladı.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “12 Haziran seçimlerinin ardından İstanbul için iki yeni şehrin inşasına başlıyoruz” dedi.


Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde “İstanbul ve Türkiye için İki Yeni Proje”yi açıkladığı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bugün açıklayacağı projenin bir İstanbul projesi olmaktan ziyade bir Türkiye projesi olduğunu belirterek, “Çünkü İstanbul, Türkiye’nin özüdür, özetidir” dedi.


BİRİ KARADENİZ’E BİRİ ASYA’YA


 Kanal İstanbul projesinin dünya çapında ses getirdiğini ve şimdiden alıcı bulduğunu belirten Erdoğan, “spekülasyon” riski nedeniyle projenin inşa edileceği kesin bölgelerin ismini vermedi.


“Şehirlerden birini Karadeniz sahiline, diğerini ise Asya yakasına kuruyoruz. Bunu kimse spekülasyon etmesin. Derdimiz, birinci derecede İstanbul’un deprem riskine karşı güvenli hale getirmektir. Depreme hazırlık ve kentsel değişim, dönüşüm amacıyla bu iki şehri inşa ediyoruz. Zihni hazırlıklarını yaptık. Bunları hayata geçirmenin adımlarını atıyoruz.  Modern inşatlar devam ederken, vatandaşlarımızı da taşımayı hedefliyoruz. Benim vatandaşım, insanca yaşamanın erdemine ulaşsın.”


ÖRNEKLER GÖSTERDİ



Daha önce, Başakşehir, Hilal Şehir, Ataşehir’i gibi marka şehirleri İstanbul’a kazandırdıklarını da anlatan Erdoğan, “Bir yangın olduğu zaman, insanımızı kurtarmak istiyoruz. Bir deprem olduğu zaman, on binlerce belki de yüzbinlerce insanın ölümüne sebep olacak felaketten İstanbul’u kurtaralım istiyoruz. Şu an Karadeniz sahil şeridi, deprem tehdidi en az olan bölgedir. Onun için buralarda güçlü yapılanmanın adımını atıyoruz” diye konuştu.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ