Haber 16

İkinci Mavi Marmara vakası

İsrail ordusu, Türkiye’den hareket ederek Gazze’ye gelen filo ile irtibata geçildiğini doğruladı. Teknelere…

İkinci Mavi Marmara vakası
  • Dünya / Son Dakika
  • 04 Kasım 2011
  • İkinci Mavi Marmara vakası için yorumlar kapalı
  • 319 KEZ OKUNDU

İsrail ordusu, Türkiye’den hareket ederek Gazze’ye gelen filo ile irtibata geçildiğini doğruladı. Teknelere ‘Ya geri dönün ya da Mısır’a gidin ‘ uyarısı yapıldı.


Uyarının ardından İsrail askerleri yardım gemilerine müdahale etti. İlk gelen bilgilere göre, müdahalede yaralanma ve ölüm olayı yok. İki gemi, limana götürülüyor.



Askerlerin çıktığı gemiler Aşhod limanına çekildi.



TWITTER’DAN DUYURMUŞTU



Ordu Sözcüsü Avital Leibovich ise, twitter hesabında ”Tekneler, geri dönmeleri ya da Mısır limanına gitmeleri ve yasadığı hareketlerini sonlandırmaları konusunda uyarıldı” demişti.


GEMİLERE ÇIKIN EMRİ


İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tüm irtibat girişimlerinin başarsız olması üzerine Gazze’ye gelen filoya müdahale etme ve askerlerin gemilere çıkması emri verilmişti.
Ordu Sözcüsü saat 15.34 itibariyle hala gemilere çıkılmadığını bildirdi ancak kısa bir süre sonra gemilere müdahale haberi geldi.


FİLO ÇAĞRIYI REDDETTİ


Gazze ablukasını delmek için yola çıkan filonun, İsrail’in geri dönme ya da yolunu değiştirme talebini reddettiği öğrenildi. İsrail ordusunun açıklamasında, “Tekneler, güvenlik amaçlı deniz ablukası altındaki alana doğru ilerliyor” denildi.


Öte yandan Filistin medyasına göre, İsrail savaş gemilerinin, filoya varış noktalarını sorması üzerine, ‘insanlığın vicdanına’ cevabını aldı. Sorunun tekrarlanması üzerine, ‘insanoğlunun iyileştirilmesine’ cevabı geldi.


Ayrıca gemilerle Gazze’ye 48 mil kala irtibata geçildiği, aktivistlerin işbirliğine gitmek istemediği bildirildi. Saat 15.05 itibariyle, bazı iddiaların akine, İsrail ordusundan filoya müdahale edildiği yönünde bir açıklama henüz gelmedi.


İLAÇ TAŞIYORLAR


2 Kasım günü Fethiye’den yola çıkan filonun hedefi, Gazze’ye ilaç götürmekti.
“Tahrir” adlı Kanada gemisi ile “Saoirse” adlı İrlanda gemisi 5 ayrı ülkeden 27 aktivist ile 30 bin dolarlık ilaç taşıyor.


Gemilerin sessiz sedasız yola çıkmasının sebebinin, daha önce Gazze’ye yardım götürmeye çalışan gemilere İsrail tarafından müdahale edilmesi olarak belirtilmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ