Haber 16

İktidar’ın cevabı geç olmadı

Bağımsız adaylarının YSK tarafından veto edilmesiyle ilgili BDP’lilerin AK Parti’yi suçlamasına Ömer Çelik’ten…

İktidar’ın cevabı geç olmadı
  • Politika / Son Dakika
  • 19 Nisan 2011
  • İktidar’ın cevabı geç olmadı için yorumlar kapalı
  • 302 KEZ OKUNDU

Bağımsız adaylarının YSK tarafından veto edilmesiyle ilgili BDP’lilerin AK Parti’yi suçlamasına Ömer Çelik’ten tepki geldi. Çelik, Meclis’teki oylamaları hatırlattı.


TRT Haber’de Çıkış yolu programının konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik BDP adına 12 Haziran seçimlerine katılacak 12 bağımsız adaya YSK tarfından gelen veto kararını değerlendirdi. Çelik BDP’li yöneticilerin olaydan AK Parti’yi sorumlu tutmasına dikkat çekerken gösterirken şiddet çağrısı yapmalarına tepki gösterdi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, olayın bir yargı kararı olduğunu belirterek “Geçmişte vatandaşlar Milli Güvenlik Kurulu için nefesini tutar sonucunu beklerdi. Asker ile siyasetçilerin ne karar alacağını beklerdi. Bunlarda normalleşme sağlandı. Şimdi ise insanlar nefesini tuttuğu nasıl sonuçlar doğuracak diye beklediği sorunlar yargı kararı sonucu doğan meselelerdir. Burda düşünülmesi gereken neden Türk yüksek yargısı demokrasi ve toplumsal katılım noktasında değil de demokrasi ve siyasal katılım aleyhine kararla anılmaktadır.” dedi.


Konuyla ilgili bazı teknik meselelerin olduğunu söyleyen Ömer Çelik, veto yiyen kişilerle ilgili yargıdan belge aldıkları iddiasına da değinerek “Kişilerin aday olmalarına engel durum yoktur’ belgesi aldıkları doğruysa burada ciddi bir yeteneksizlik var demektir. Ya da bir adayın 40-50 yıl önceden aldığı bir ceza ile ilgili böyle bir karar alınıyorsa burada yapısal bir problem var demektir. ” dedi.


“Bu yapısal problemleri çözümü için Anayasa değişiklikleri dahil birçok düzenlemeye gidiliyor.” diyen Ömer Çelik “Bugün bu durumdan dolayı AK Parti’yi suçlayan BDP unutmasın ki bu tip sorunlar çıkmasın diye yapılan Anayasa ve yargı reformlarını engelleyenlerin oluşturduğu hayır cephesinden biri de BDP idi.” dedi.


“TERÖRÜ KULLANMALARI DEMOKRASİ İNANCINI KALDIRIYOR”


BPP yapılan yorumların tehlikesine dikkat çeken Ömer Çelik “Konuşan hemen hemen tüm BDP yöneticileri önce kararı eleştirmiş hemen sonrasında da şiddete davetiye çıkarmaktır ya da terör eylemleri artacaktır.” Kendilerinin beğenmediği bir karar çıktığında hemen terörü koz olarak kullanmaları demokrasiye yönelik söylemlerindeki inandırıcılığı da kaldırıyor.” dedi.


Ömer Çelik, yargının 367 ve kılık kıyafet gibi birçok yargı kararını AK Parti’ye karşı aldığını yargıya karşı en çok mücadele eden unsur AK Parti iken vesayet kurumlarının bir takım kararlarının ardından BDP sözcülerinin AK Parti’yi işaret etmesi ortada eğer bir komplo varsa onları da bir komplonun parçası haline getiriyor” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ