Haber 16

İl il bu haftanın hava durumu

Türkiye kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşıyor. Sıcaklık iç ve doğuda 3 ila 5 derece azalacak. Sıcaklık İzmir’de -1, İstanbul’da -3 dereceye inecek. Edirne -7, Ankara -10’u görecek. Gün gün bölge bölge hava:

İl il bu haftanın hava durumu
  • İslam / Son Dakika
  • 31 Ocak 2011
  • İl il bu haftanın hava durumu için yorumlar kapalı
  • 388 KEZ OKUNDU


Türkiye bu kışın en soğuk günlerini yaşıyor, Antalya’da bile dondurucu soğuk var. Hafta sonu Anadolu genelinde görülen kar yağışlarının ardından kuvvetli don ve buzlanma günlük yaşamı olumsuz etkileyecek. Havanın bu kadar aşırı soğuk olmasına gökyüzünün bulutsuz ve açık olması neden olacak.


Bu üç gece Bolu’dan itibaren Ankara ve tüm denizden uzak kentlerde kuvvetli don var. Sıcaklık iç Anadolu’da gündüz bile 0 derecenin üzerine çıkamazken, gece Ankara, Uşak, Eskişehir, Afyon ve Bolu’da -8 ila -10, Sivas’ta -17, Edirne’de -7 dereceye kadar düşecek.


Gece Antalya’da 1, İzmir’de -1 dereceye kadar inecek sıcaklık nedeniyle sahil kesiminde dahi hafif don olacak, özelilikle perşembe gecesine kadar sera üreticileri’nin terbir almaları gerekiyor.


İstanbul’da da sıcaklık gece -3 dereceye iniyor, sabahları buzlanma başladı. Bu gece ve yarın zayıf bir kar yağışı olabilir. Çarşamba günü hava güneşli, sıcaklık gün fazla 7 derece olacak.


Doğu Anadolu’da ise kar yarın da devam edeceğinden hava daha ılık. Ancak çarşamba havanın açmasıyla başta Erzurum Palandöken olmak üzere bu bölgede de şiddetli soğuklar başlayacak, Erzurum gece -20 derecenin altına inebilir.


Perşembe ve cuma günü Anadolu genelinde siste yoğunluğunu artacak. Cuma günü Ege ve Akdeniz bölgesi güneyden gelecek yağmurla biraz ısınacak, hafta sonu diğer bölgelerde de sıcaklıklarda biraz yükselme var ama bu fazla ısınma yaratmayacak.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların; Tunceli, Elazığ, Bingöl, Siirt, Van, Bitlis, Şırnak, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; Doğu Karadeniz kıyıları (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.Rüzgar; Marmara ve Ege kıylarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.


Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışların ; Elazığ, Tunceli, Van, Siirt, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI


Trakya ile ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde, yükseklerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Anadolu Yakası hafif karla karışık yağmurlu geçecek. Rüzgar: kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. (6)


ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Buzlanma ve don olayı görülecek. (0)


İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek. (10)


ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (12)


ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu (13)


SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6)


ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek. (-3)


DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. (9)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile öğle saatlarinden sonra İstanbul’un Anadolu Yakası, Bursa ve Bilecik çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.Trakya ile iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar: kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.


EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


AKDENİZ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. karla karışık yağmur şeklinde olacak. Bölgenin yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek.


İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, güney ve doğusu (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Yozgat, Kayseri, Sivas, Kırşehir ve Nevşehir)aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin yükseklerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.


BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Yükseklerde kuvvetli olmak üzere, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yağmur olacak. Yükseklerde kuvvetli olmak üzere, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.


DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların: Van, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, sabah satlerinde bölge geneli, zamanla doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, zamanla Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışlar, Siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.  


NTV

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ