Haber 16

İlk Türk Hacılar yurda döndü!

Kutsal topraklarda hac ibadetini tamamlayan ilk hacı kafilesi İstanbul’a geldi. Hacılar, havalimanında bekleyen yakınları ile hasret giderdi.

İlk Türk Hacılar yurda döndü!
  • İslam / Son Dakika
  • 20 Kasım 2010
  • İlk Türk Hacılar yurda döndü! için yorumlar kapalı
  • 307 KEZ OKUNDU

Kutsal topraklarda hacı olan ilk vatandaş kafilesi sabah saatlerinde İstanbul’a geldi. Cidde ve Medine’den Türk Hava Yolları’na ait uçaklarla Atatürk Havalimanı’na gelen hacıları yakınları karşıladı.


Hac ibadetini yerine getirerek yurda dönen Muhittin ve İlkin Cihangir çifti duygularını basın mensuplarına aktardı. İlkin Cihangir, kutsal topraklarda bulunmanın ve hacı olmanın çok farklı bir duygu olduğunu dile getirdi. Herkes için dua ettiğini belirten İlkin Cihangir, Mekke’de yağan yağmur sırasında Müslümanların ibadet etmesinin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Oğluyla birlikte hacca giden 80 yaşındaki Mustafa Kılıç da, çok mutlu olduğunu belirtti. Kılıç, tüm ülke için dua ettiğini ifade etti. Diğer hacılar da kutsal topraklarda bulunmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu dile getirdi. İstanbul’a gelen hacılar, havalimanında kendilerini bekleyen yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderdi.



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ