Haber 16

İnternete en az girilen saatler

İnternet artık hayatımızın neredeyse vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Peki internete en az hangi saatler arasında giriliyor biliyormusunuz? İşte en az girilen saatler:

İnternete en az girilen saatler
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 23 Eylül 2011
  • İnternete en az girilen saatler için yorumlar kapalı
  • 413 KEZ OKUNDU

Blogger Bolat’ın haberi


21-22 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar’da yapılan İPZ’yi izledim. Program Günseli Özen Ocakoğlu’nun açılışıyla başladı. İPZ de nedir? İnteraktif Pazarlama Zirvesi. Zirveden kendi payıma şunları çıkardım. Artık kimse ‘sanal dünya’ terimini kullanılmasın zira pek demode çünkü sanal dediğimiz şey hayatımızın ta gerçeği oldu.


Tıpkı maaş hesabımıza yatan paralar kadar gerçek! Yeni bir çağ başlıyor bu çağın adına ironik olarak ‘sosyal medya çağı’ diyoruz. Yeni pazarlama trendini şu şekilde tarif ediyorum : internet+medya=marka=para.


İNTERNETE NİÇİN  VE EN AZ HANGİ SAATLERDE GİRİYORUZ


TTNET’ten İlker Koçak’ın verdiği internet kullanım istatistiklerini önemsiyorum ve sizinle paylaşmak istiyorum. İnternet kullanımında birinci sırada; mail kontrolü ve sosyal ağlarda gezinme; ikinci sırada araştırma-sörf yapma; üçüncü sırada gazete okuma; dördüncü sırada ise video izleme ve müzik dinleme yer alıyor.


Beni en çok şaşırtan şey, internet kullanımının en düşük seviyesinin akşam yemeğine denk gelen 19:00-21:30 saatleri arasında olmasıydı. Demek ki akşam yemekleri hala aileler için çok önemli.


Ericsson Global Pazarlama Direktörü Yiğit Kulabaş ilginç bir bilgiyi paylaştı insanların unuttukları sıralaması da değişmiş. Nasıl yani?


İNSANLAR EN ÇOK NE UNUTUYOR?


İnsanlar en çok cüzdan ve anahtarlarını unuturken mobil dünya ile unutulanlar arasına üçüncü sıradan telefon da girmiş ama son 10 yılda sıralama tersine değişmiş. Evin anahtarını, cüzdanımızı unutuyor cep telefonumuzu asla unutmuyoruz iyi mi!


Son olarak şunu söyleyebilirim interaktif dünyada yoksanız, burada konumlanmayı algılayamamış ya da algılamamışsanız batacağınız resmidir benden söylemesi!.


İSTANBULİSTANBULOLALİ


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ