Haber 16

Islak imza da son nokta!

Adli Tıp Kurumu, İrticayla Mücadele Eylem Planı’ndaki ıslak imzanın Dursun Çiçek’e ait olup olmadığına karar verdi.

Islak imza da son nokta!
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Şubat 2010
  • Islak imza da son nokta! için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU


Adli Tıp Kurumu, İrticayla Mücadele Eylem Planı’nda ıslak imzası olduğu ileri sürülen Dursun Çiçek ile ilgili inceleme sonucunda 7’ye karşı 4 oyla “İmza Dursun Çiçek’e ait” sonucuna vardı.

İrticayla Mücadele Planı, Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli sayısıyla gündeme gelmişti. Belgede, AK Parti ve Fethullah Gülen cemaatini yıpratmak için yapılması gerekenler sıralanıyordu.

‘AKP ve Gülen’i Bitirme Planı’ başlıklı haberde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, bir şüphelinin ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen bir belgeye istinaden, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü’nde ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ adı altında bir çalışma yapıldığı belirtiliyordu.

Çalışmayı içeren belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edilmiş ve belgeye ait fotokopiler yer almıştı.

Taraf gazetesinde yayımlanan haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nca soruşturma emri verilmiş ve aynı gün Askeri Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Albay Dursun Çiçek “örgüt üyeliği” suçlaması ile tutuklanmış ve Hasdal Askeri Cezaevi’ne konulmuştu. Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklanmasının ardından 24 saat geçmeden avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmişti.

Belgenin sahte olmasının anlaşılması üzerine, askeri savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Genelkurmay Başkanlığı, doğruluğu ortaya konulamayan belgeyi üretenler, sızdıranlar ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılması amacıyla dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi kararlaştırmış ve “Sahte belge üretenler yargılansın” demişti.

Daha sonra tekrar tutuklanan Çiçek, ikinci kez serbest bırakılmıştı.


İrtica eylem planı, aylar sonra bir subayın savcılara gönderdiği “orijinal belge” ve beraberindeki ihbar mektubuyla tekrar gündeme gelmişti. Belgeyi gönderen subay, “Tartışmaların başladığı dönemde Albay Dursun Çiçek’in odasındaki belgelerin imha edildiğini, kendisinin sadece bu belgeyi kurtarabildiğini” yazmıştı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ