Haber 16

İsrail bunuda yaptı!

Yunan basını, İsrail’in Atina’ya ‘uçaklarının üslerinde duraklaması’nı önerdiğini, Ankara’nın ise Atina’yı…

İsrail bunuda yaptı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 20 Eylül 2011
  • İsrail bunuda yaptı! için yorumlar kapalı
  • 368 KEZ OKUNDU

Yunan basını, İsrail’in Atina’ya ‘uçaklarının üslerinde duraklaması’nı önerdiğini, Ankara’nın ise Atina’yı İsrail ile olan stratejik yakınlaşması nedeniyle uyardığını iddia etti.


İsrail’in Yunanistan’a, “Türkiye bölgede herhangi bir ‘askeri eyleme’ girişirse üslerini kullanayım, uçaklarım üslerinde duraklasın” önerisinde bulunduğu iddia edildi.


Yunanistan’ın saygın gazetelerinden Kathimerini, Tel Aviv yönetiminin Atina’dan Meis adasının bulunduğu bölgede veya doğalgaz sondajı yapılacak, Kıbrıs’ın güneyindeki Afrodit ismi verilen 12. parselde “cüretkar bir askeri eyleme girişilmesi durumunda” İsrail savaş uçaklarının Yunan hava kuvvetlerine ait üslerde duraklayabilmesini istediği belirtildi. Kathimerini İsrail’in istemini “çok ileri giden bir öneri” olarak tanımladı.


HÜKÜMETTEN TEPKİ VAR


Gazeteye göre, öneri hükümet içerisinde de tepkiyle karşılandı. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu hükümetinden bazı isimlerin öneriye tepki gösterdiği, bazı bakanların da “alınacak kararlarda çok dikkatli olmak gerek, İsrail’in istemlerine karşı kırmızı çizgilerimiz olmalı” şeklinde görüş belirttikleri kaydedildi.


Milliyet’te yer alan haberde ayrıca Ankara’nın Atina’ya İsrail ile giriştiği stratejik yakınlaşmadan “çok rahatsız olduğunu” ilettiği de öne sürüldü. Söz konusu haberde, Papandreu’nun, Kıbrıs’taki doğalgaz arama krizinin, Türk-Yunan krizine dönüşmemesi yönünde bir tutum belirlediğini fakat, Türkiye’nin Meis adası güneyinde arama çalışmaları yapacağı açıklamasının “tam da bu anlama geldiğini” iddia etti.


YUNAN MEDYASI UYARMIŞTI


Yunan medyasında geçtiğimiz günlerde yer alan yorumlarda “Papandreu hükümeti aklını başına toplasın, İsrail, Türkiye’ye karşı bizi kullanmak istiyor oysa Tel Aviv bizim stratejik ortağımız olamaz” ifadesi kullanılmıştı.


Kıbrıs Rum Yönetimi, Amerikan Noble Enerji firmasının platformu ile tek taraflı olarak ilan ettiği Ekonomik Münhasir Bölge’deki 12. platformda doğalgaz sındaj çalışmalarına başlarken, Türkiye’nin Kaş’ın karşı yakasında bulunan Meis Adası’nın güneyindeki Yunan kıta sahanlığında bilimsel araştırma yapacağı iddia edilmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ