Haber 16

İsrail Doğu Kudüs’ü rahat bırakıyor!

Kudüs Belediyesi, hükümetin Doğu Kudüs’teki yatırımları durduğunu açıkladı. Kararın tüm dünyayı şaşırttı!

İsrail Doğu Kudüs’ü rahat bırakıyor!
  • Dünya / Son Dakika
  • 26 Nisan 2010
  • İsrail Doğu Kudüs’ü rahat bırakıyor! için yorumlar kapalı
  • 291 KEZ OKUNDU

Kudüs Belediyesi Pazartesi  günü  yaptığı açıklamada İsrail hükümetinin Doğu Kudüs’teki yaptırımların kesin olarak dondurulduğunu duyurdu. Başbakan Benjamin Netanyahu’nun ABD’nin baskılarına karşın inşaatların durdurulmayacağı yönündeki açıklamalarına rağmen böyle bir karar alınması dikkat çekti.


Associated Press’in haberine göre inşaatların dondurulmasının ne kadar süreyle geçerli olacağı netleşmedi ancak bu hamle Netanyahu’nun ABD’yle yeni yerleşimler yüzünden gerilen ilişkileri düzeltme ihtiyacının bir yansıması olarak görüldü.


ABD’nin girişimiyle İsrail’le Filistinliler arasında başlamasına karar verilen dolaylı görüşmeler İsrail’in Doğu Kudüs’te 1,600 yeni konut inşa etme planı nedeniyle askıya alınmıştı. Bu açıklamayla birlikte görüşmelerin ve barış görüşmelerinin başlayacağı umutları da arttı.


Öte yandan ülkenin şahin görüşlü milletvekilleri karara tepki gösterdi. Netanyahu’nun kendi partisinden bir milletvekili bu konu yüzünden hükümetin yıkılabileceğini söyledi.


 Washington’daki Beyaz Saray yetkilileri de dondurma  haberinin  kendilerine ulaştığını ancak İsrail hükümetinden kesin bir teyit gelene kadar yorum yapmaktan kaçındıklarını belirtti.


Ilımlı Meretz Partisi’nden Meir Margalit, Başbakanlığın Washington’ın inşaat planlarıyla ilgili öfkesi üzerine bu kararın alındığı yönünde konuya yakın isimlerden bilgi aldığını ifade etti.


Margalit, “Hükümet Biden olayından sonra İçişleri Bakanlığı’nın yeni yerleşimler konusunda konuşmasını yasakladı. Sadece inşaatlar durdurulmadı. Artık bu konudaki komiteler bile toplanmıyor” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ