Haber 16

İsrail konsolosluğu abluka altında!

Özgürlük Gemisi’ne İsrail askerlerinin müdahale etmesi, İsrail Başkonsolosluğu önündeki eylemcileri kızdırdı. Eylemciler, barikatı aşarak İsrail Başkonsolosluğu’na girmeye çalıştı. Polis eylemcilere müdahale etti.

İsrail konsolosluğu abluka altında!
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Mayıs 2010
  • İsrail konsolosluğu abluka altında! için yorumlar kapalı
  • 292 KEZ OKUNDU

Gazze’ye gitmeye çalışan Özgürlük Filosu’na İsrail askerlerinin müdahale etttiği yönündeki haberlerin gelmesi üzerine, İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem yapan vatandaşları kızdırdı. Çok sayıda eylemci polis barikatını aşarak İsrail Başkonsolosluğu’na girmeye çalıştı. Bunun üzerine polis gruba müdahale etti.

Özgürlük Filosu’nun İsrail ordusuna ait gemilerce taciz edildiği haberi üzerine binlerce vatandaş Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı. İsrail’i ve insani yardım taşıyan gemiye müdahale edilmesini protesto etmek isteyen vatandaşlar, dualar okuyarak sabaha kadar bekledi. Sabah 05.00 sıralarında İsrail askerlerinin gemiye girdiği ve müdahale ettiği haberi geldi. Bunun üzerine eylemciler polisin kurduğu barikatı aşarak konsolosluğa girmeye çalıştı. Barikatların aşılması üzerine çevik kuvvet polisi gruba müdahale etti. Su sıkarak grubu uzaklaştırmaya çalışan polisle eylemciler arasında arbede yaşandı.


DİLİPAK TESKİN ETMEYE ÇALIŞIYOR


Gruptakiler, İsrail’in, Gazze’ye yardım için giden gemilere müdahale ettiği haberini aldıktan sonra ellerinde Filistin bayraklarıyla ”İsrail şaşırma sabrımızı taşırma”  sloganı attı.


Başkonsolosluk önüne gelen gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, grubu teskin etmeye çalıştı.


Başka bir grup ise konsolosluğun bulunduğu binanın korkuluk demirlerinden içeri girmeye çalıştı. Polis bu gruba da müdahale etti. Yaşanan arbedede binanın camları kırıldı. Eylemin konuşmacıları öfkeli vatandaşları sükunete ve sabra çağırdı. Eylemin provoke edilmeye çalışıldığını anlatan konuşmacılar, şiddet içeren eylemlerden kaçınılmasını istedi.


Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı başkonsolosluk çevresinde grubun bekleyişi sürüyor

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ