Haber 16

İsrail PKK’yı burada eğitiyor

PKK’nın İran’daki kolu PJAK’ın eski yöneticisi, İsviçre’de bir haber sitesine konuştu: PKK, uyuşturucu…

İsrail PKK’yı burada eğitiyor
  • Dünya / Son Dakika
  • 21 Haziran 2011
  • İsrail PKK’yı burada eğitiyor için yorumlar kapalı
  • 327 KEZ OKUNDU

PKK’nın İran’daki kolu PJAK’ın eski yöneticisi, İsviçre’de bir haber sitesine konuştu: PKK, uyuşturucu parası sayesinde Avrupa ve ABD ile pazarlık ediyor


İSRAİL ASKERİ DANIŞMANLARI TARAFINDAN EĞİTİLİYOR



PKK’nın İran’daki kolu olan PJAK’ın eski bir üst düzey yöneticisi, terör örgütü üyelerini İsrail askeri danışmanları tarafından eğitildiğini açıkladı. Can güvenliğinin tehlikeye girmemesi için sadece “Rizgar” kod adıyla anılan eski PJK yöneticisi, İsrailli danışmanların örgütü eğittikleri adresi de açıkladı: Kuzey Irak’ta Arabial Havaalanı’ndaki kamp… Sabah gazetesi Rizgar’ın bomba açıklamalarına yer verdi.



İşte İsviçre’de yaşayan “Rizgar”ın “Mecanopolis” adlı İsviçre haber sitesine yaptığı açıklamalar:



PJAKI’ın, İran topraklarında zarar verme gücü sizce nedir? Rizgar: Pek önemli değil. PJAK, İran güvenlik güçleriyle doğrudan çatışmaya girmiyor. Genellikle Tahran yönetimiyle işbirliği yapan Kürtler’i hedef alıyor ya da sınırdaki polis karakollarına saldırıyor. PJAK sözde Kürt halkı için mücadele verdiğini söylüyor ama bu sınır karakollarında askerlik hizmetini yerine getiren Kürt gençleri görev yapıyor. Örgütün militanlarının sayısı 500’ü geçmiyor. Ayrıca ağır silahları da yok.



PJAK, PKK’nın silahlı kollarından biri olarak biliniyor. Bu iki örgüt arasında bugün de bağ var mı? Rizgar: Elbette. Osman Öcalan geçenlerde bir demeçte bunu vurguladı. Aynı kamplarda silahlı eğitim görüyorlar. Tek fark; PJAK’ın İran topraklarında eylem yapması. Aynı şekilde, PJAK’ın resmi lideri Hacı Ahmedi, sadece örgütün eylemlerine İranlı Kürtler’in karar verdiği izlenimi yaratmak için göstermelik olarak başta tutuluyor. Gerçekte emirler PKK’nın lider kadrosundan geliyor.



ABD ve AB, terör örgütleri listelerine PJAK’ı da eklediler. Bu durumda PJAK’ın lideri Hacı Ahmedi nasıl Almanya’da özgürce yaşayabiliyor? Rizgar: Bu, batılıların ikiyüzlülüğünü gösteriyor. Zaten Belçika geçenlerde PJAK’ın Brüksel’de bir ofis açmasına yeşil ışık yaktı. Ancak çevrilen oyunları anlayabilmek için Interpol’ün Ortadoğu’dan gelen eroinin yüzde 80’inin PKK ve PJAK’ın denetiminde olduğuna ilişkin raporunu dikkate almak gerekiyor. Uyuşturucu ticaretinde çok büyük paralar dönüyor. Bu paralar PJAK’a Avrupa ülkeleri ve ABD ile pazarlıklarında ciddi avantajlar sağlıyor.



PJAK’ın gerçek hedefleri neler olabilir? Rizgar: PJAK’ın Kürt ulusunun bağımsızlığı için mücadele etme kisvesinin ardında tek bir hedefi var: İran’ı istikrarsızlaştırmak.



Birçok haber kaynağı PJAK’ın Mossad ve CIA tarafından eğitilip finanse edildiğini belirtiyor… Rizgar: Az önce söylediğim gibi, PJAK eroin ticaretinden büyük paralar kazanıyor. Bu kazanç, çakışan çıkarları çekiyor elbette. PJAK ile Amerikan-Siyonist çıkarları arasındaki ilişki son derece açık. Zaten Amerikalı gazeteci Reese Erlich, PJAK üyelerinin Kuzey Irak’taki Arabial Havaalanı’nda İsrailli askerler tarafından eğitildiğini birçok kez yazdı.



Neden örgütten ayrıldınız? Rizgar: Öncelikle ortaya konan hedeflerle arazide yapılan eylemler arasındaki çelişkiyi gördüğüm için. Ayrıca Kürt davasının mafya faaliyetlerine alet edilmesine de dayanamadım. Herkesin Abdullah Öcalan’a yaşayan Tanrı olarak tapmaya zorlandığı bir tarikatta daha fazla kalamazdım.


Ayrıldıktan sonra PJAK’tan tehditler aldınız mı? Rizgar: Hiçbir tehdit almadım. Çünkü nerede yaşadığımı kimse bilmiyor.


Kürt ulusu için mücadeleyi terk mi ettiniz? Rizgar: Şiddete dayalı mücadeleyi terk ettim, çünkü PJAK’ın terör eylemlerinin hiç bir sorunu çözmeyeceğine ikna oldum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ