Haber 16

İsrail Suriye’ye füze saldırısı yaptı!

Suriye’den İsrail saldırısına sert açıklama! Bu bir savaş ilanıdır, karşılık verilecektir.

İsrail Suriye’ye füze saldırısı yaptı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 05 Mayıs 2013
  • İsrail Suriye’ye füze saldırısı yaptı! için yorumlar kapalı
  • 382 KEZ OKUNDU

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal El-Mikdad, İsrail’in ülkedeki bir askeri araştırma tesisine yönelik bugün düzenlediği saldırının, bu ülke tarafından Suriye’ye karşı yapılmış bir savaş ilanı olduğunu söyledi.


“TERÖRİSTLERLE İSRAİL ARASINDAKİ İTTİFAKIN GÖSTERGESİ”


İsrail’in, Suriye’ye düzenlediği iddia edilen ikinci hava saldırısının ardından CNN televizyonuna konuşan El-Mikdad, “Bu saldırı, teröristlerle İsrail arasındaki ittifakı temsil ediyor” dedi.


“MİSİLLEMEDE BULUNACAĞIZ”


Faysal El-Mikdad, İsrail’e karşı, kendilerinin belirlediği bir zamanda ve yöntemle misillemede bulunacaklarını kaydetti.


Suriye’nin başkenti Şam semalarının sabah erken saatlerde bir dizi güçlü patlamayla aydınlanması, İsrail’in, ülkeye yeni bir hava saldırısında bulunduğu şeklindeki iddiaların ortaya atılmasına neden oldu.


Suriye basınında ve devlet televizyonunda yer alan haberlerde, İsrail’in, Suriye’nin başkenti Şam’ın kuzey batısındaki El-Hame bölgesinde yer alan bir bilimsel araştırma merkezine saldırı düzenlediği öne sürülmüştü.


İSRAİL AÇIKLAMA YAPMADI


Saldırının ardından İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Suriye devlet televizyonunun, İsrail’in Suriye’ye yönelik yeni roket saldırıları düzenlediğine ilişkin iddialarının, kabul veya reddedilmediği belirtildi. Açıklamada, “Bu  haberler  konusunda hiçbir yorumda bulunmuyoruz” ifadesi yer aldı.


İsrail, önceki gün de Suriye’ye hava saldırısı düzenlemişti. İsrailli yetkililer, söz konusu hava saldırısının, Lübnan’daki Hizbullah örgütüne gönderileceğine inanılan, ileri teknoloji ürünü füze sevkıyatını hedef aldığını ileri sürmüştü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ