Haber 16

İsrailli Haham Mübarek için dua istedi!

İsrail Şas partisinin ruhani lideri Haham Ovadia Yusuf, bir hahamın Mübarek’i “kutsadığını” iddia ederek, Hüsnü Mübarek’in beraati içcin Yahudilerden dua istedi.

İsrailli Haham Mübarek için dua istedi!
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Ocak 2012
  • İsrailli Haham Mübarek için dua istedi! için yorumlar kapalı
  • 227 KEZ OKUNDU

İsrail’in aşırılık yanlısı Yahudi Ortodoks partisi olan Şas’ın ruhani lideri Ovadia Yusuf, Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in güvenlik güçlerine göstericilere karşı ateş açılması talimatı verdiği iddiası ile yargılandığı davadan beraat etmesi için tüm İsrailli Yahudilere dua etme çağrısında bulundu.

Mısır’da yayımlanan bağımsız El Masry El Yovm Gazetesi’nin İsrail’in Ynet adlı internet sitesine dayandırdığı haberine göre, Haham Yusuf, Mübarek’in sağlığını koruması için dua ettiğini ve Mübarek’in barış arayan, savaştan hoşlanmayan bir kişi olduğunu söyledi.

“Mübarek iktidardan düşmüş birisi. Onu düşmanlarından koruması için dua ediyorum” diye konuşan Ovadia Yusuf, Mübarek’in Mısır’a büyük bir onur getirdiğini savunarak kurtulması için dua ettiğini ve İsrail halkına dua çağrısında bulunduğunu anlattı.

İsrail Hahambaşı görevini yürütürken 28 yıl önce Mübarek ile görüştüğünü ve ona Mısırlı mühendislerin bir Yahudi mezarlığından otoban geçirme projesinin bulunduğunu anlattığını kaydeden Haham Ovadia Yusuf, “Görüşmede başka bir haham daha vardı. Mübarek bizi çok saygılı karşıladı ve Yahudi mezarlığından geçmesi planlanan yolun güzergahının değişmesine ilişkin önerimizi kabul etti” dedi.

Yusuf, görüşmeye katılan diğer hahamın Mübarek’in başına elini koyarak onu “kutsadığını” da iddia etti.

Mısır’da 30 yıllık Mübarek rejimine karşı 25 Ocak 2011 yılında başlatılan halk ayaklanması sırasında İsrail, Mübarek’e sığınma teklif etmişti.

Halk ayaklanması sırasında ise İsrailli yetkililer açıktan Mübarek rejimini destekleyici açıklamalarda bulunmuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ