Haber 16

İsrailli şirketin İstanbul’da kumarhanesi çıktı

Kumar kralı ‘Avi’ye ait 5 gizli kumarhane deşifre edildi. Dünyanın dört bir yanından katılımcıların, internet üzerinden kumar oynadığı tespit edildi..

İsrailli şirketin İstanbul’da kumarhanesi çıktı
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 06 Aralık 2010
  • İsrailli şirketin İstanbul’da kumarhanesi çıktı için yorumlar kapalı
  • 371 KEZ OKUNDU

Devrim Tosunoğlu‘nun haberi

İstanbul’da dev ‘kumar baskını’… Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Kıbrıs ve bir çok ülkede kumarhanesi bulunan İsrail vatandaşı Abraham T.’nin (Avi), İstanbul’da gizli kumarhaneler işlettiği istihbaratını aldı. Savcılığın talimatıyla düğmeye basıldı. Gizli kumarhanelerin tespiti için teknik ve fiziki takip yürütüldü. Çalışma sonunda, Şişli ve Beşiktaş’taki 5 ayrı kumarhanenin izine ulaşıldı.


GÜNDE 10 MİLYON YURTDIŞINA


Teknik takibe, uzun süredir cinayet suçundan aranan Ebubekir Sekirden de takıldı. Zanlı, gözaltına alındı. Kumarhanelere düzenlenen operasyonda, hafıza kartı bulunmayan 82 bilgisayara el kondu. ‘Thin Client’ tipi bilgisayarların tek ‘server’a bağlı olduğu, farklı ülkelerden katılımcıların kumar oynayabildiği tespit edildi. Operasyonda, İstanbul’un zengin ailelerinden çoğunluğu kadın 22 kişi ile 6 kumarhane çalışanı gözaltına alındı. Bilgisayarlarla pos cihazlarına el konuldu. 22 müşteri, ifadelerin ardından serbest bırakıldı. Diğer 6 kişinin ise sorgusu sürüyor. Operasyonda çarpıcı tespitlere ulaşıldı. Sanal kumar şebekesinin 5 ayrı kumarhaneden günde yaklaşık 10 milyon lirayı yurtdışına gönderdiği iddia ediliyor.


ÜNLÜLER İFADEYE ÇAĞRILABİLİR


Soruşturma kapsamında, Türkiye’den bazı ünlü simaların, Avi’nin yurtdışındaki kumarhaneleriyle bağlantılı olduğu tespit edildi. Bu kişilerin de ifadeye çağrılacağı belirtiliyor.


BARON REZİDANSTA KISKIVRAK


KUMARHANELER Kralı Avi, Metrocity’deki rezidans dairesinde yakalanarak gözaltına alındı. Avi, daha önceki yıllarda da Türkiye’de kumar oynatmak suçlamasıyla işlem görmüştü. Kıbrıs başta olmak üzere bir çok ülkede büyük kumarhane işleten organizasyonların lideri. Ancak şimdi kumarhanelerin yasak olduğu ülkelerde, ‘Thin client’ler üzerinden kumar oynatmakla suçlanıyor.


(Akşam)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ