Haber 16

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı!

26 bin avukatın oy kullandığı İstanbul Baro Başkanlığı seçimlerini Doç. Dr. Ümit Kocasakal kazandı. Kocasakal’ın ilk mesajı şöyle:

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı!

İstanbul Barosu seçimlerinde başkanlığa Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Doç. Dr. Ümit Kocasakal seçildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Barosu Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, 26 bin 97 avukattan 19 bin 816’sı oy kullandı.


Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun iki adayla katıldığı seçimlerde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi.


Sonuçların salonda bulunan ekranlarda  yansıtıldığı seçimlerde, Ümit Kocasakal 6 bin 80 oyla yeni Baro Başkanı oldu.


Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun diğer adayı İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ise 4 bin 520 oy alırken, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Satılmış Şahin 4 bin 55, Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Kemal Aytaç 3 bin 247, Katılımcı Avukatlar Grubu Adayı Mustafa Kemal Güngör 1.236, Özgürlükçü Hukuk Platformu adayı Feyzi Çelik 678 oy aldı. 


”BİR SİYASİ PARTİYE YANDAŞLIK YAPMADAN HUKUKUN YANINDA DİMDİK AYAKTA DURACAK”


İstanbul Barosu Başkanlığına seçilen Doç. Dr. Ümit Kocasakal, ”İstanbul Barosu, kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak” dedi.


Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan seçimlerde İstanbul Barosu başkanlığına seçilen Kocasakal, resmi sonucun açıklanması öncesinde basın mensuplarına değerlendirme yaptı.


İstanbul Barosunun 132 yıllık bir kurum olarak tarihi bir seçimini büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirdiğini belirten Kocasakal, kendisine oy veren vermeyen herkesin başkanı olmaya gayret edeceğini vurguladı.


Baronun, mesleki sorunları çözmek için kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini ve kendisinin de oy verenleri mahcup etmeyeceğini ifade eden Kocasakal, ”Bunu samimiyetle söylüyorum, Genel Kuruldan aldığımız bu teveccüh ile ilkelerimize, Cumhuriyete ve onun temel değerlerine, üniter bütünlüğümüze sahip çıkacağız. Mesleğimize, sorunlarımıza ve cübbemize sahip çıkacağız. İstanbul Barosu,  kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak” diye konuştu.


Öte yandan, oy sayımı sırasında Özgürlükçü Hukuk Platformu üyelerinin Kürtçe sloganlar atması nedeniyle gergin anlar yaşandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ