Haber 16

İstanbul’a kar yeniden geliyor!

İki gün yağdı İstanbul felç oldu! Gitti dedik ancak meteoroloji yeniden uyardı. Evet kar yağışı yeniden geliyor.

İstanbul’a kar yeniden geliyor!


“Gitti” denilen kar meteorolojik tahminlere göre İstanbul’a bugün yeniden geliyor. AKOM da İstanbullulara buzlanma uyarısı yaptı.


Kar yağışının bugün öğlen saatlerinde yine Trakya bölgesinde başlayacağı öngörülüyor.

ÖĞLEDEN SONRA İSTANBUL’DA


Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale illerinde görülecek kar yağışının öğleden sonra İstanbul’a ulaşması bekleniyor.

Kar yağışının zaman zaman etkisini kaybetse de özellikle Edirne ve Kırklareli ve çevresinde süreceği öngörülüyor.

AKOM’DAN BUZLANMA UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi de (AKOM) İstanbullulara buzlanma uyarısı yaptı.

AKOM’dan yazılan yazılı açıklamada, “İstanbul yollarında akşam saatlerinden itibaren siyah buz meydana gelecek. Kar yağışının durması, mevcut karın erimesiyle birlikte yol yüzeyleri ıslanıyor. Akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının daha da düşmesi nedeniyle yollarda gizli buzlanma tabir edilen siyah buz oluşacak” denildi.

KÖPRÜ VE VİYADÜKLERE DİKKAT


Yapılan uyarıda ayrıca, sürücülerin, öncelikle donan köprü ve viyadüklerde hızlarını düşürmeleri, dikkatli araç kullanmalarının can ve mal emniyeti bakımından önem taşıdığına dikkat çekildi.

Açıklamada “Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; hava sıcaklıklarının gece yarısından sonra şehir merkezinde – 3, yüksek kesimlerde ise – 6 dereceye düşeceği tahmin ediliyor. Vatandaşların hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte su saatlerini donarak patlamaması için koruma altına almaları gerekiyor. Özellikle bina dışında olan su saatlerinin ısı yalıtım maddeleriyle muhafaza edilmesi önem kazanıyor” denildi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ