Haber 16

İstanbul’a yağmur alarmı!

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarında değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde il il hava sıcaklıkları ise şöyle;

İstanbul’a yağmur alarmı!

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Artvin, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Van, Bitlis, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çankırı ve Ankara’nın kuzey ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.


Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinde Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI


Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinde Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı (26)


ANKARA: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey ilçeleri sağanak yağışlı (24)


İZMİR: Az bulutlu ve açık (28)


ADANA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu (33)


ANTALYA: Az bulutlu ve açık (33)


SAMSUN: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı (23)


ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (19)


DİYARBAKIR: Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu (29)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.


EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinde Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esecek.


AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin batısının iç kesimleri ile Doğu Akdeniz parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Ankara’nın kuzey ilçeleri ile Çankırı çevreleri sağanak yağışlı geçecek.


BATI KARADENİZ: Az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kıyı kesimi, gece saatlerinde bölge geneli sağanak yağışlı geçecek.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin ile akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri sağanak yağışlı geçecek.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeydoğusu aralıklı, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş çevreleri öğle saatlerinde, Van ve Bitlis çevreleri akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ