Haber 16

İstanbul’da molotoflu gösteri!

Mersin’in ardından PKK sempatizanları bu kez de İstanbul’da gösteri yaptı. Bir grup eylemci polise saldırdı.

İstanbul’da molotoflu gösteri!

İstanbul Okmeydanı’nda PKK sempatizanları hava fişekler ve molotoflarla polise saldırdı. Sultanbeyli’de de 20’ye yakın yolcusu olan İETT otobüsüne 10 kişilik grup saldırdı.

PKK’nın kuruluş yıldönümünü bahane eden bir grup PKK sempatizanı, Okmeydanı Kuzey sokakta toplanarak yürüyüşe geçti. Şark Kahvesi’ne kadar yürüyen grup, burada önlem alan polisi görünce molotof kokteylleri ve havai fişeklerle saldırdı. Eylemci grubun, vatandaşların ve polislerin üzerine, fitillerini ateşleyerek attıkları molotof kokteylleri hasara neden oldu. Eylemcilerin attıkları havai fişekler, ayrıca vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu.

Polislerin, gruba tazyikli su ile müdahale etmesiyle eylemciler ara sokaklara girerek kaçtı. Atılan molotof kokteyllerinden bazı dükkanlar da zarar gördü. Polisler ile eylemciler arasındaki gerginlik devam ediyor.

SULTANBEYLİ’DE İETT OTOBÜSÜNE SALDIRI

Olay, 20:00 sıralarında Sultanbeyli Yavuz Selim Mahallesi Antalya Caddesi üzerinde meydana geldi. Durakta yolcu aldıktan sonra 20’ye yakın yolcusu ile hareket etmek üzere olan Abdullah Ülger’in kullandığı ve
Sultanbeyli – Ümraniye güzergahında çalışan İETT otobüsünün önü 10 kişilik yüzleri maskeli bir grup tarafından kesildi.

Otobüse taşlarla saldıran grup yolcuların otobüsten inmelerinin ardından otobüse molotof kokteylleri attı. Grup kaçarken yol üzerinde bulunan BİM markete de taşlarla saldırdı. Olay yerine gelen itfaiye yanan otobüsü söndürürken polis ekipleri olay yerinde inceleme çalışması başlattı.


Otobüs sürücüsü Abdullah Ülger, durukta yolcu aldıktan hemen sonra saldırının gerçekleştiğini söyleyerek, “Grup taşlarla saldırmaya başlayınca ben kapıları açtım ve yolcular indi, ben de indim. Saldırganlar molotof kokteylleri atarak otobüsü yaktı.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ