Haber 16

İşte 2009’un ilk bebekleri

2009’un ilk dakikalarında dünyaya gelen bebekler anne babalarına büyük mutluluk yaşattı

Ankara’da yılın ilk bebeği daha önce bebek ölümleriyle gündeme gelen Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde dünyaya geldi.

Beş yıldır evli olan Nurşah ve Serkan Demir Hançer’in 3 kilo 490 gram ağırlığındaki ilk bebeklerine aile tarafından ”Ece” ismi verildi. Hastane yönetimi tarafından 2009 yılında doğan bebeğe altın takıldı. Anne, bebeğe sıkı sıkı sarılırken babanın ise oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Hançer ailesi doktorlara teşekkür etti.








Bursa’da yeni yılın ilk dakikalarında 2 bebek aynı anda dünyaya geldi. Biri normal doğumlu, diğerde sezeryanla dünyaya gelen bebeklerin ilk hediyeleri ise millevekili ve Belediye Başkanlarından geldi.

Bursa Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi’nde 2009’in ilk dakikalarında 2 bebek aynı saniyelerde dünyaya geldi. Gamzenur-Coşkun Kara çiftinin erkek bebekleri normal doğumla, Melahat-Nazım Küçük çiftinin erkek çocukları ise sezeryanla dünyaya geldi.

İşçi olan baba Coşkun Kara, Bahadır adını verdikleri çocuğunu kucaklayarak büyük sevinç yaşadıklarını söyledi. İlk bebeği olduğunu söyleyen Kara, yeni yılın hayırlar getirmesini diledi.

Yine ilk bebeklerine kavuşmanın sevincini yaşayan Nazım Küçük, bebeğine Talha Sefa adını verdi. Küçük, bebeğini öperek, yeni yılın ilk bebeğine sahip olmanın mutluluğunu yaşadı. ‘Dünyada bebekler ölmesin’ diyen Küçük, çok mutlu olduğunu kaydetti.

Yeni yılın ilk bebeklerine ilk altınları da AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın taktı. Milletvekili Hayrettin Çakmak, yeni yılın herkese barış ve huzur getirmesini diledi.






İstanbul’da yılın ilk bebeği Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlerini dünyaya açtı. Doğukan ismi verilen bebek ailesine büyük mutluluk yaşattı.

Yeni yıl tüm dünyada coşkuyla kutlanırken 2009 yılına ilk kez anne baba olarak giren Çalışkan ailesi ise en mutlu günlerinden birini yaşadı. Bahadır ve Gülay Çalışkan çiftinin ilk çocuğu Doğukan, 2009 yılında İstanbul’da gözlerini dünyaya açan ilk bebek oldu. Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen doğumla 3 bin 480 gram ağırlığında ve 52 santimetre boyunda dünyaya gelen Doğukan’a İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar çeyrek altın taktı. Çalışkan ailesini tebrik eden Bakar, “Hastanemiz, Sağlık Bakanlığımızın başlattığı ‘bebek dostu’ ünvanını ilk alan hastanedir. 2009 yılında İstanbul’u bebek dostu il haline getirmek istiyoruz. Yılın ilk bebeği de burada doğdu. Ailemizi tebrik ediyoruz.” diye konuştu.

İlk kez anne baba olmanın heyecanını yaşayan Çalışkan ailesi ise mutlu bir tablo çizdi. Genç yaşta baba olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Bahadır Çalışkan, “Çok heyecanlıyım. Allah herkese nasip etsin. Yılın ilk bebeği oldu. Çok mutluyum.” şeklinde duygularını dile getirdi. Anne Gülay Çalışkan da, oğlunun ismini Doğukan koyduklarını belirterek çok mutlu olduğunu söyledi.

Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Rengin Şiraneci de genç çifti tebrik etti. Şiraneci, hastanelerinde günde 50-60 arasında doğum gerçekleştiğini aktardı.

 






Adana’da eski yılın son ve yeni yılın ilk bebekleri kız oldu.

Çukurova Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde dünyaya gözlerini açan 2008’teki son bebek 3 kilo 900 gram, 2009’a “merhaba” denilmesinden 2 dakika sonra doğan bebek ise 3 kilo 200 gram olarak kayıtlara geçti.

2008’in son saati 23.59 sıralarında 27 yaşındaki Selma Dilek, sezaryenle 3 kilo 900 grama ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. Sezeryenle doğum yapan anne yüzünde tebessümle odasına götürülürken “mutlu olduğunu” söyledi. Çocuğa İranur ismi verildi.

Yeni yılın ilk bebeğiyse 00.02 sıralarında dünyaya gözlerini açtı. Eşi Sıdıka Erim’i (27) el sallayıp doğumhaneye gönderen Hakkı Erim (34), doktorun bebeği kendisine vermesiyle büyük mutluluk yaşadı. GSM operatörü bayii baba Hakkı Erim, 5 yıllık evli olduğunu, 4 yaşındaki kızlarının ardından Elanaz’ın ikinci gözağrısı olduğunu söyledi. 3 kilo 200 gram olarak doğan Elanaz bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Doktorlar, yeni yılın ilk bir saatinde ise 5 doğum gerçekleştirdi, doğumlardan biri normal yöntemle yapıldı.


Burdur’da 2009’un yılının ilk bebeği 00.03’te dünyaya geldi. Normal doğum ile dünyaya gelen bebeğe Çoşar ailesi ‘Arda Kaan’ ismini verdi.

Bütün dünya yeni yıla büyük bir neşe içerisinde girerken, Burdur’da sevinçlerin en büyüğünü Çoşar ailesi yaşadı. 2 yıllık evli Elvan ve Mehmet Çoşar çifti, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen ve Arda Kaan adını verdikleri oğulları sayesinde çifte sevinç yaşadı.

Burdur Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yeni yılın ilk dakikalarında normal doğum yapan Elvan Çoşar’ın mutluluğu gözlerinden okundu. İlk çocuğunu dünyaya getiren Elvan Çoşar, doktorların, ebelerin ve hemşirelerin kendisine son derece iyi davrandığını ve doğum sırasında hiç sorun yaşamadığını belirtti. Burdur’da bir alışveriş mağazasında çalışan baba Mehmet Çoşar, ilk kez baba olmanın ve 2009’un ilk bebeğine sahip olmanın inanılmaz bir duygu olduğunu söyledi.

Doktorlar, annenin ve bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirtti.


 



Sivas’ta yeni yılın ilk bebeğine, Vali Veysel Dalmaz altın takarken, bebek ürünleri satan bir firma da aileye 500 YTL’lik hediye çeki verdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivas’ta yeni yılın ilk bebeği, saat 00.05’de Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dünyaya geldi.

Suşehri ilçesinde yaşayan Ayten Polat, hastanede bir kız bebek dünyaya getirdi. Anne Polat, 3. çocuğunu dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşadı. Anne, bebeğe Tuana adını vereceklerini söyledi.

Sağlık durumu iyi olduğu bildirilen bebeği, hastaneye gelen Vali Veysel Dalmaz, eşi Sıdıka ve kızı Ayşe Dalmaz ile birlikte ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan ve CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Köylüoğlu ile hastanedeki doktorların da hazır bulunduğu ziyarette, Vali Dalmaz, bebeğe altın hediye etti. Altını, Dalmaz’ın kızı Ayşe bebeğin yakasına taktı. Dalmaz’ın eşi ve kızı, bebeği kucağına alarak sevdi. Dalmaz ailesi, daha sonra bebek ve anne ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bebeğe sağlıklı, mutlu, başarı dolu bir yaşam dileyen Vali Dalmaz, anneyi de tebrik etti.

Bu arada, kentte bebek ürünleri satan bir firmanın sahibi olan Sefa Yurtcul da bebeğin ailesine 500 YTL’lik hediye çeki verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ