Haber 16

İşte 2012 YGS’nin birincileri!

Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin YGS’de tüm puan türlerinde 500 puan alarak, Konya’daki Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi’nden Abdullah Coşkun’la birlikte birinciliği paylaştı.

İşte 2012 YGS’nin birincileri!
  • Eğitim / Son Dakika
  • 20 Nisan 2012
  • İşte 2012 YGS’nin birincileri! için yorumlar kapalı
  • 356 KEZ OKUNDU

Tüm puan türlerinde, 2012-YGS Türkiye Birincisi olan Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi’nden Abdullah Coşkun (18), çok mutlu olduğunu ve başarısını 14 ay önce felç geçiren babasına ve annesine armağan ettiğini söyledi.

Coşkun, öğrencisi olduğu Dershanenin okul ve dershane müdürüyle düzenlenen basın toplantısında, çok mutlu olduğunu ifade etti. Uzun süredir emek vererek sınava girdiğini belirten Coşkun, şöyle konuştu:

”Aslında bu başarıyı tüm arkadaşlarım hak ediyordu. Allah bana nasip etti. Gerçekten bu başarı yoğun bir çabanın ürünü. Öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve arakadaşlarımızla birlikte çalıştık. Sınav öncesi böyle bir başarıyı sınıf olarak bekliyorduk. Ben değil ama sınıfımızdan birisi mutlaka birinci olacaktı. Buna inanıyorduk. Ben birinci oldum, fakat tüm arkadaşlarım bu başarıya adaydı… Bunu bekliyorduk. Bu başarımı, 14 ay önce beyin felci rahatsızlığı geçiren babama, anneme hediye ediyorum. Aynı zamanda okuluma ve dershaneme armağan olsun.”

Öğretmenlerinin büyük desteğinin başarısında çok etkili olduğunu ifade eden Coşkun, ”Okul ve dershanedeki öğretmenlerimiz bu işi hakkıyla yapan, tecrübeli insanlar. Bize yol, yöntem gösterdiler, biz de uyguladık. Başarı geldi” diye konuştu.

”Sınava nasıl hazırlandığı” sorusuna Coşkun, ”Aslında çok ilginç bir sistem yok. Herkes ne yaptıysa biz de öyle yaptık. Öğretmenlerimiz de bize yol gösterdi” yanıtını verdi.

”Hangi bölümü tercih edeceği” sorulan Coşkun, ”Tıp fakültesini düşünüyorum. Hangi üniversite olacağına karar vermedim. Ama Konya’da kalacaksam da Mevlana Üniversitesi’ni düşünüyorum” dedi.

Coşkun, gazetecilerin, ”Araba hediye edildi, ne diyorsun?” sorusunu, ”Allah razı olsun” diye gülerek yanıtladı.

Babasının emekli olduğunu ve 14 ay önce beyin felci rahatsızlığı geçirdiğini, annesinin de ev hanımı olduğunu aktaran Coşkun, 4’ü kız 7 kardeş olduklarını ve ailenin en küçük çocuğunun kendisi olduğunu anlattı.

-Felç geçiren babasına moral oldu-

Coşkun, gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada ağabeyi Ahmet Coşkun ise duygulu anlar yaşadı. Ağabey Coşkun, gazetecilerin neden ağladığını sorması üzerine, ”Bunlar mutluluk gözyaşı, çok mutlu olduk. Babam rahatsızdı, bu başarı onu da sevindirdi. Allahımız’a hamd ediyoruz. Bu birinci aşamaydı, bundan sonra ikinci aşaması var. İnşallah çalışmasına planlı, programlı devam edecek. Aynı dereceyi de elde edeceğine inanıyorum. İnşallah istediği bölüme kendisi girecek” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Hanifi Davarcı ise bu başarının iyi bir planlama ve en iyiyi hedef olarak belirleme, dayanışma ve yardımlaşma, özverili çalışma, ailelerin samimi desteği ve duası ile elde edildiğini belirtti.

Daha sonra Coşkun’un arkadaşları, Türkiye birincisinin başarısını onu omuzlara alarak kutladı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) tüm puan türlerinde 500 puan alarak Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi

Ev hanımı bir anne ile memur bir babanın kızı olan Satin, ailesiyle Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı makamında ziyareti sırasında, başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Üç kardeşin en büyüğü olan Satin, böyle bir başarıyı beklemediğini, cevaplarından emin olmadığı soruların bulunması nedeniyle sonucun kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

Okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerinin yardımıyla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden Satin, şunları kaydetti:

”Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu birinci aşamaydı ikinciye de çok çalışacağız inşallah. Tıp fakültesini düşünüyorum. Doktor olmak istiyorum. Aslında çok karışık duygular içerisindeyim. Heyecanlıyım, söyleyecek söz bulamıyorum. Sınav sonucuma evde baktım. Çok mutluyum.”

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde memur olan Baba Celal Satin ise ”Çok sevinçliyim kızımla her zaman gurur duyuyorum” dedi.

Vali Cerrah da ”Osmaniye’nin adını duyurduğun için tebrik ediyorum. İnşallah ikinci basamakta da aynı başarıyı kızımızdan bekliyoruz” dedi.

Cerrah, Sümeyye Nur’a saat ve altın hediye etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ