Haber 16

İşte Ak Parti’nin referandum sloganları!

AK Parti, Anayasa değişikliği için 12 Eylül referandumuna ilginç stratejiler belirleyerek hazırlanıyor.

İşte Ak Parti’nin referandum sloganları!
  • Politika / Son Dakika
  • 22 Temmuz 2010
  • İşte Ak Parti’nin referandum sloganları! için yorumlar kapalı
  • 284 KEZ OKUNDU


AK Parti, Anayasa değişikliği için 12 Eylül referandumuna ilginç stratejiler belirleyerek hazırlanıyor. Parti, 26 maddelik Anayasa değişikliğini meydanlarda seçmene “26 Öykü” ile anlatacak.


AKP’nin referandum sloganı, “Sevdam millet, kararım evet” olurken, 26 maddelik Anayasa değişikliği 26 ayrı insan öyküleriyle anlatılacak. Referandum için hazırlanan şarkı Türkiye’yi anlatacak.

Afişler ve reklamlarla da anlatılacak olan Anayasa değişikliği için sade ve duru bir dil kullanımına özen gösterilirken, söylemlerde özgürlük, adalet ve demokrasi ağırlıklı “davet” dili kullanılacak.

AKP MKYK toplantısı Başbakan Erdoğan Başkanlığı’nda toplanarak, 12 Eylül’de yapılacak referandum için son hazırlıklar gözden geçirildi.

Anayasa değişikliği halka anlatılırken, nasıl bir dil kullanılacağı, halka nasıl hitap edileceği, şarkı sözlerinde neye dikkat çekileceği tek tek ele alındı.


26 MADDE 26 ÖYKÜSÜYLE ANLATILACAK


AKP, 26 maddelik Anayasa değişikliğini meydanlarda “26 Öykü” ile anlatacak. Her maddenin bir insan öyküsü olacak.

Kadınlarla ilgili düzenlemeler, şiddet gören kadınların hikayesiyle ve kadınların dilinden anlatılacak. İnsan figürü ön plana çıkarılacak. İnsan hakları ve özgürlükler yine geçmişte Avrupa İnsan Haklarına konu olan olaylardan seçilecek ve burada da insan öyküsü olarak dile getirilecek.

Anayasa’nın geçici 15. Maddesi ise Başbakan Erdoğan’ın grup konuşmasına benzer idam edilenlerin hayat hikayeleriyle anlatılacak.

İdam edilen ailelerin yakınları ikna edilmeye çalışılacak. İkna edilen bir aile mensubu ya da o dönemi yaşayan canlı tanıklar meydanlar da 12 Eylül’ü anlatacak.

Sloganlar, afişler ve reklamlarda “Özgürlük, adalet ve demokrasi” söylemleriyle “davet” diliyle anlatılacak”


ŞARKI SÖZLERİ YAZILIYOR


AKP, referandum için yeni şarkı sözleri yazdırıyor. Şarkı Türkiye’yi anlatacak. Şarkı klipler eşliğinde 81 ilin görüntüleriyle halka sunulacak.


SEVDAM MİLLET KARARIM EVET


AKP’nin, referandumda kullanacağı sloganlar da belli oldu.

AKP’nin belirlediği sloganlar şöyle:

Sevdam millet, kararım evet,
Her evet demokrasiye evet, özgürlüğe davet,
Söz sende, en güzeli karar sende.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ