Haber 16

İşte kendi elektriğini üreten ev!

Güneş ve rüzgardan faydalanılarak elektrik enerjisinin üretildiği ‘Yeşil Ev’ projesi, çeşitli Avrupa ülkelerinden sonra İzmir Kalkınma Ajansı destekli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kapsamında İzmir’de sürdürülüyor.

İşte kendi elektriğini üreten ev!
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 19 Ekim 2010
  • İşte kendi elektriğini üreten ev! için yorumlar kapalı
  • 401 KEZ OKUNDU

Yenilenebilir enerji ve temiz bir gelecek amacı ile çevre duyarlılığı sergileyen proje, özellikle elektrik ve su bağlantısından mahrum kalan köyler için avantaj konumunda.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Japonya, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya’da uygulanan Yeşil Ev projesini hayata geçirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. İESOB tarafından verilen kokteyl ile oda başkanlarına ve kamuoyuna projenin tanıtımı yapıldı. İESOB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde 70 metrekarelik alan üzerinde kurulu olan prefabrik evin Proje Koordinatörü Tuğrul Şahbaz, teknik bilgiler verdiği konuşmasında, ev içerisinde çeşitli elektronik eşyaların


bulunduğunu belirtti. Şahbaz, “Elektrik, güneş ve rüzgardan üretilmektedir. Fotovoltaik pillere gelen güneş ışınları ve rüzgarla dönen pervaneden üretilen elektrik, sistemin içerisinde bulunan jel akülerde depolanmaktadır. Böylece güneş ve rüzgarın olmadığı günlerde bu akülerden elektrik ihtiyacı kesintisiz şekilde sağlanmaktadır” dedi.


İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, esnaf olarak sadece kendi işleri ile meşgul olmadıklarını, üretim yaptıkları zaman bulundukları çevreye karşı da duyarlılıklarını sergilediklerini ifade etti. Başkan Mutlu, “Doğayı korumak bizim gelecek nesillere karşı ödevimizdir. Yeni nesle temiz çevre, hava, su bırakmak için toplumu oluşturan her kesim ve bireye önemli görevler düşmektedir. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


İESOB’nin İzmir Kalkınma Ajansı destekli projesi ile güneş ve rüzgardan elektrik üretiminin uygulamalı gösterilmesi ve genç öğrencilerin çevre duyarlılığının artırlıması amaçlanıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ