Haber 16

İşte kritik MGK’nın detayları!

MGK toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapıldı. İşte detaylar;

İşte kritik MGK’nın detayları!
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Nisan 2010
  • İşte kritik MGK’nın detayları! için yorumlar kapalı
  • 320 KEZ OKUNDU

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapıldı. Toplantı MİT Müsteşarı Emre Taner toplantıya son kez  katıldı .


Çankaya Köşkü’ndeki olağan toplantı saat 13.45’te başladı ve 20:00’de sona erdi.


MGK toplantısından sonra yapılan açıklamada “Türk ve Ermeni uluslarının ortak tarihleri bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilebilir” denildi. Toplantıda ayrıca terörle mücadele ve KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri masaya yatırıldı.


Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapılan MGK’nın Nisan ayı olağan toplantısı yaklaşık altıbuçuk saat sürdü.


 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki gensorunun gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelere katılmak üzere bir  süre  toplantıdan ayrılarak, TBMM’ye gitti.


Toplantıdan saat 14.50’de ayrılan Çiçek, saat 17.45’te Çankaya Köşkü’ne döndü.


Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride,”Toplantıda, bazı ülkelerce 1915 olaylarıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar ve bu konuda tarafımızdan gerçekleştirilen girişimler değerlendirilmiştir. Türk ve Ermeni uluslarının ortak tarihlerinin ancak gerçekliği tartışılmayacak kanıt ve belgeler temelinde, önyargılardan arındırılmış olarak, tarafsız ve bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilebileceğinin altı çizilmiştir” denildi.


Toplantıdan yapılan yazılı açıklamada, “terörle mücadele kararlılıkla sürecek, Türk ve Ermeni uluslarının ortak tarihleri bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilebilir, ve Türkiye-Irak-ABD üçlüsü mekanizmasındaki çalışmalar değerlendirildi” denildi.


Açıklamada ayrıca “KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun müzakereye devam edeceğim demesi önemli” ifadesi de yer aldı.


Toplantıya MİT Müsteşarı Emre Taner toplantıya son kez katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ