Haber 16

İşte o Madenin Sahibi Şirket

Soma’da yaşanan ve şimdilik 200’den fazla maden işçisinin hayatını kaybetmesine neden olan facianın meydana geldiği maden, Soma Holding’in iştiraki Soma Kömür İşletmeleri’ne ait.

İşte o Madenin Sahibi Şirket
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 14 Mayıs 2014
  • İşte o Madenin Sahibi Şirket için yorumlar kapalı
  • 490 KEZ OKUNDU

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Alp Gürkan, Başkanvekilliğini de oğlu Can Gürkan yapıyor.

Jeoloji mühendisi olan Alp Gürkan, iş hayatına 1970’li yıllarda İzmir Bayındır’da kurşun-çinko madeni işleterek başladı. İlk işinde başarılı olamayan Gürkan, daha sonra Tirebolu’da bir madeni taşeron olarak işletmeye başladı. Burada kazanılan başarının ardından Soma’da kömür madeni işine giren Gürkan, Holdinginin temellerini de bu şirketle attı.

Özellikle 2005 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri’nin rödovans karşılığı işleri özel sektöre devretme kararı almasıyla şirket hızla büyümeye başladı. Zonguldak’ta da Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) açtığı ihaleyi kazanıp TTK’nın ardından Türkiye’nin en büyük kömür üreticisi oldu.

2012 cirosu 300 milyon TL olan şirketin 2014 ciro hedefi ise 700 milyon TL idi. 5 bini yer altında olmak üzere toplam 5 bin 500 çalışanı bulunan şirket son dönemde gayrimenkulk yatırımları ise de dikkat çekmişti. Holdingin İstanbul’da Maslak ve Kartal’da iki önemli projesi bulunuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ