Haber 16

İşte tonlarca kayanın yıkılma anı

İngiltere’nin güneybatısındaki Cornwall bölgesinde, onbinlerce tonluk kayaların yerlerinden koparak Atlantik Okyanusu’na yuvarlandığı anlar amatör kameralarca kaydedildi. İşte o kayaların yıkıldığı video

İşte tonlarca kayanın yıkılma anı
  • Dünya / Son Dakika
  • 09 Ekim 2011
  • İşte tonlarca kayanın yıkılma anı için yorumlar kapalı
  • 314 KEZ OKUNDU

Olay, 23 Eylül’de, yerel saatle 17.00 sıralarında, Hell’s Mouth yakınlarındaki kuzey uçurumlarında meydana geldi. Kayalıklara yakın bir yerde gezmekte olan 2 kişi, sıradışı hareketlenmeler olduğunu fark edince 100 metre uzaklıktan uçurumu görüntülemeye başladı. Tam bu esnada, 60 metre yükseklikteki uçurumdaki dev kayalar okyanusa doğru çöktü. Görüntülerde, amatör kameramanın yanındaki kadının paniğe kapıldığı ve “Aman Tanrım” diyerek çığlık attığı duyuluyor. Suda dev bir dalganın oluştuğu dikkat çekiyor. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

 
İngiltere Jeoloji Merkezi’nden Pete Hobbs, İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, “En az 100 bin ton kaya denize yuvarlanmış. Bu yıkımda rüzgarın ve denizin önemli etkisi var. Ancak bu büyüklükteki bir çökme eşine az rastlanan türden” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ