Haber 16

İşte yok denilen Balyoz seminer raporu

Balyoz darbe planı iddiasıyla başlayan davada önemli bir gelişme yaşandı. Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri’nin daha önce ‘imha edildi’ dediği plan semineriyle ilgili sonuç raporu mahkemeye gönderildi.

İşte yok denilen Balyoz seminer raporu
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Aralık 2010
  • İşte yok denilen Balyoz seminer raporu için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU


Helin Şahin’in haberi


Daha önce “devlet sırrı” iddiasıyla soruşturma sürecinde özel yetkili savcılardan saklanan Balyoz Seminer Sonuç Raporu, önümüzdeki duruşmada sanıkların yüzüne karşı okunacak. Balyoz darbe planı iddisıyla görülen davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ettikten sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan önemli bir talepte bulundu.


KARA KUVVETLERİ RAPORU GÖNDERDİ


Mahkeme, yazısında “5-7 Mart 2003 tarihinde İstanbul 1. Ordu Komutanlığı’nda icra edildiği bildirilen plan seminerine ait sonuç raporunun Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan (KKK) mahkememize celbi için müzekkere yazılmasına” ifadelerine yer verdi. Bunun üzerine KKK, Balyoz darbe planı seminer sonuç raporunu mahkemeye yolladı.


KKK: RAPORUN 6 EKİ İMHA EDİLDİ


Büyük bir gizlilik içinde mahkemeye sunulan seminer sonuç raporuyla ilgili mahkemeye verilen bilgide, raporun 25 Mart 2003’te KKK’ya gönderildiği ve arşiv yönergesi gereği arşive alınırken 6 adet ekininin imha edildiği bildirildi. Mahkemeye, 05-07 Mart 2003’te gerçekleştirilen plan seminerinin sonuç raporunda “Balyoz Güvenlik Harekat Planı” adı altında bir bölüm veya ekinin mevcut olmadığının iletildiği öğrenildi. Ancak imha edilen 6 ekin içeriğiyle ilgili bilgi verilmemesi Balyoz planının ekleriyle imha edilmiş olabileceğini akıllara getirdi. Mahkemenin, seminer sonuç raporunda devletin çok gizli kalması gereken önemli bilgilerini, devletin güvenliği gerekçesiyle açıklamayacağı, ancak raporun genelinin sanıkların yüzüne okunacağı kaydedildi.


GENELKURMAY: BİZDE RAPOR YOK


Genelkurmay Başkanlığı, daha önce özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği yazıda, 5”-7 Mart 2003 tarihleri arasında 1. Ordu Komutanlığı’nda yapılan plan seminerine ait sonuç raporunun Genelkurmay Başkanlığı’na gönderilen nüshasının 5 yıl geçtiği için imha edildiği, dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı’nda seminere ait yazılı veya dijital belge olmadığı” vurgulanmıştı.


STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ