Haber 16

İstifa’ya kimler yorum yaptı?

Aydınlar’ın ani istifasına ünlü spor yorumcuları bakın neler söylediler…

İstifa’ya kimler yorum yaptı?
  • Son Dakika / Spor
  • 01 Şubat 2012
  • İstifa’ya kimler yorum yaptı? için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki kriz büyüdü. Federasyon’dan üç isim Başkan Mehmet Ali Aydınlar, Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve Başkan Yardımcısı Lütfi Arıboğan istifa etti. spor yazarları da bu şok istifa kararını yorumladı.


İşte o yorumlar:


RIDVAN DİLMEN NE DEDİ?


Gerçekten çok şaşırdım. Mehmet Ali Aydınlar için kolay bir süreç değildi. Gerçekten bir kriz ile başladı. Pierre Cornu bu süreci noktalandıran bir isimdi. Ona da saygı duyuyorum. Hayırlısı olsun. Mehmet Ali Aydınlar yeniden aday olursa saygı duyarım. Mehmet Ali Aydınlar, Cornu ile aralarındaki geçen görüşmeleri anlatmayacağını sandı galiba ama gidip anlatmış.


TURGAY DEMİR NE DEDİ?


Şunu söyleyeyim öncelikle; Mehmet Ali Aydınlar dün istifa etseydi bunu kamuoyuna açıklaması kolay olurdu. Çünkü dün bunun için toplanmışlardı. Ancak dünkü toplantıda ‘Biz görevimize devam ediyoruz. Bundan sonra kuralları aynen işleyecek’ dedikten sonra bırakması tehdit mi aldı? Korktu mu? Yoksa Fenerbahçe’yi düşüren adam olarak tarihe geçme, bu lekeyi alnından temizleyemezsin diye bir baskı mı gördü diye insanların kafasında soru işareti var. Ben başka mantıklı bir çözüm bulamıyorum.


GÜRCAN BİLGİÇ NE DEDİ?


Ne dünkü açıklama ne de bugünkü karar esas gelişmeleri tam olarak yansıtmıyor. Kulüpler ile federasyon arasında ciddi bir ayrım oluştu. 3 Temmuz’dan beri süre gelen gelişmeler karşısında kulüplerin verdiği tepkiler, bu tepkiler ile birlikte TFF başkanı ve ikinci başkanı iddianamede adı geçen Göksel Gümüşdağ’ın, Lütfi Arıboğan’ın isminin Cornu’nun raporunda geçmesi ve bu hassas dengelerin oluştuğu ortamın yumuşaması için bu üç isim istifa etti. İlk yapacağım yorum bu. Dünkü yapılan açıklamadan sonra federasyon çok kararlı gözüküyordu. Ancak bunun bir de kamuoyu var. Kamuoyunu biliyorsunuz kulüpler yönetiyor. Vicdanları tatmin edecek bir ortamın gelişmesi için her şey bir tarafa UEFA’nın da olaya daha sağlıklı bakabilmesi açısında böyle bir yenilenmeye gitmeye gerek duymuş olabilirler. Hüsnü Güreli de önemli bir isim. Tüm kulüpler tarafından sevilen bir isim. Şimdi kim gelir nasıl gelişir hep birlikte göreceğiz. Yeni mücadele şimdi başlıyor aslında.


KEMAL ULUSU NE DEDİ?


Star’ın haberine göre, TFF eski başkanı Kemal Uslu ise şöyle konuştu: “M.Ali Aydınlar’dan 3.5 ay boyunca randevu istedim. Bana bir kez randevu vermedi. Benim TFF’de büyük tecrübem var. Benden istifade edebilirlerdi. Çok da yardım etmek isterdim. Ancak fahiş hatalar yaptılar. Federasyon’un ne yapmaya çalıştığını, ne istediğini, ne karar vermek istediğini, nereye gitmek istediğini kim anlayabildi?”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ