Haber 16

İtalya’dan Ağca’ya flört teklifi

Serbest kaldı, lüks otelde dinlenmeye çekildi. Tüm dünya, kendisini mehdi ilan eden Ağca’nın peşine düştü.

İtalya’dan Ağca’ya flört teklifi
  • Gündem / Son Dakika
  • 18 Ocak 2010
  • İtalya’dan Ağca’ya flört teklifi için yorumlar kapalı
  • 331 KEZ OKUNDU


Mehmet Ali Ağca’nın tahliyesi, Vatikan’da mukim Orlandi ailesini, 1983’te esrarengiz bir biçimde ortadan kaybolan kızları Emanuela konusunda yeni bir beklentiye soktu.

Emanuela’nın kardeşi Pietro Orlandi, “Ağca ile görüşmek istiyorum. Görüşmenin kolay olmayacağını biliyorum. Ağca, 1988’de babama, Emanuela’nın hayatta ve iyi olduğunu, bizlere yardım için elinden geleni yapacağını belirtmişti. Babama verdiği tutmalı” dedi.

Pietro Orlandi, “Babam, onun sözlerine güveniyordu. O pek bir şey söylemese de güveniyordu. Ben iyimser biriyim. Babama söz vermiş olduğu için de sözünü tutmasını bekliyorum. Ben öteden beri bu hikayenin bir gün mutlaka aydınlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Ağca’nın tahliyesiyle birlikte Emanuela ile ilgili muammanın da aydınlanabileceğini düşünen Pietro Orlandi, konuya ilişkin beklentilerini şu cümlelerle özetledi:

Ağca, bir deli de olabilir. Ama bizim ailemiz açısından her söz, her ipucu büyük önem taşıyor. O, Emanuela hakkında kanıt sunamasa da hep konuştu. Ben umudumu yitirmiş değilim. Onun cezaevinden çıkmasını, yeni bir şeylere vesile olacak umutlar çerçevesinde bir muştu olarak algılıyorum.”

Pietro Orlandi, Emanuela’nın bulunması için yeterince gayret göstermemekle suçladığı Vatikan’ı ise şu ifadelerle eleştirdi:

“İlk aylar hariç, hep aynı tavırla karşılaştık. Emanuela konusunu bir kelimeyle bile olsa gündeme getirmediler. Olayın akabindeki ilk Noelde Papa 2. Jean Paul ziyaretimize gelmişti. Daha sonra onun papalık döneminde de, şimdiki papalık döneminde de kimse kılını kıpırdatmadı. Halbuki, Papanın ikametgahına yüz metrelik bir mesafede oturuyoruz. Emanuela bir Vatikan vatandaşı ve halen bir ölüm belgesi dahi yok. Bir şeyler söylemeleri pekala mümkündü. Bu, en azından yargının olayın üstüne daha fazla gitmesini sağlardı.”

Orlandi, sözlerini, “Vatikan bahçeleri adeta bizim kendi bahçemiz gibi. Kendimizi, ailesi tarafından terk edilmiş biri gibi hissettik. Emanuela’yı hemen unutuverdiler. Oysa bir şeyler yapılsaydı, en azından bu olay çerçevesinde Vatikan üzerine çöken kuşku bulutları dağıtılmış olurdu” diye sürdürdü.

Vatikan’da çalışan bir memurun kızı olan Emanuela Orlandi, 22 Haziran 1983’te Roma’da esrarengiz biçimde ortadan kaybolmuş ve bir daha kendisinden hiçbir haber alınamamıştı. Aileye telefon açan kimliği meçhul kişiler, Emanuela’yı Ağca’nın serbest bırakılmasını sağlama amacıyla kaçırdıklarını ileri sürmüşlerdi. Emanuela vakası henüz tam olarak aydınlatılamamakla birlikte, son bir yıl içerisinde 1983’te kızın bir mafya çetesi tarafından kaçırılmış ve öldürülmüş olabileceği de ileri sürülüyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ