Haber 16

İzmir sele teslim oldu!

Yurt genelinde etkisini gösteren yağışlı hava, İzmir’de şiddetini arttırdı. Gece saatlerinde yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Şehir merkezindeki yollar yağış sebebiyle göle döndü.

İzmir sele teslim oldu!

Zor anlar yaşayan vatandaşlar, ellerindeki plastik leğen, tas ve kovalarla evlerine dolan yağmur sularını tahliye etmeye çalıştı. Rögar kapaklarının tıkanması nedeniyle suların biriktiği yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Dizlerine kadar ıslanan vatandaşlar evlerine gidebilmek için mecburen suyla dolu sokak ve caddelerden geçtiklerini, başka alternatiflerinin olmadığını belirtti. Bayraklı ilçesinde oturan bir vatandaş, “Her yağmurda aynı şey oluyor. Dükkanlarımızın önü sularla doldu. Kimsenin ilgilendiği, yardım ettiği yok. Her yağmur aynı sorun. Her taraf sulara teslim oldu” dedi.

Uzundere semti 3959/21 sokak 7 numarada oturan Musa Kurt ve ailesi, eşyalarının mahvolduğunu söyledi. Musa Kurt, “Yağmur her yağdığında bu çileyi çekmekten bıktık, yetkililer artık alt yapı sorunlarıyla ilgilensin” diye tepkisini gösterdi. Aynı mahallede oturan 70 yaşında Emine Kara ise, akan bütün çamurun evlerine girdiğini tek başına perişan olduğunu ifade etti.



Yağış, İzmir şehir merkezi başta olmak üzere Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Buca, Hatay, Narlıdere, Karabağlar gibi ilçelerde de etkili oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı çok sayıda personel ve araç, gece boyu yoğun çalışmalarda bulundu. Yağmur etkili şekilde devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ