Haber 16

Kabe’deki çalışmaları türk mühendis yönetecek

Arap firması olan Dar Al Handasa’da çalışan tek Türk mühendis Vedat Başkurt, internet üzerinden…

Kabe’deki çalışmaları türk mühendis yönetecek
  • Dünya / Son Dakika
  • 29 Kasım 2011
  • Kabe’deki çalışmaları türk mühendis yönetecek için yorumlar kapalı
  • 430 KEZ OKUNDU

Arap firması olan Dar Al Handasa’da çalışan tek Türk mühendis Vedat Başkurt, internet üzerinden Kabe ve çevresinde devam eden çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Kabe’yi genişletme çalışması kapsamında yapılan 12 tünel inşaatının sorumlusu olduğunu belirten Vedat Başkurt şöyle dedi:


“Özellikle hac döneminde hacı adaylarının bu kutsal görevlerini rahatlıkla yapabilmelerini sağlamak için inşaat çalışmaları hiç durmadan devam ediyor. Arap firması olan Dar Al Handasa’da çalışıyorum. İşi Bin Ladin firması yapıyor. Bu firmanın Kabe ve çevresinde yürüttüğü işlerin kontrolünü yapıyorum. Kabe etrafındaki binaları 4 yıl önce söktük ve hala binaların sökülme işlemleri devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon metreküp hafriyat var ve kazı işleri devam ediyor. Ben buradaki tünellerin tamamının sorumlusu olarak çalışıyorum.”


‘REVAKLAR DA SÖKÜLECEK’


Ayrıca çalışmalarla ilgili fotoğraf da gönderen Mühendis Vedat Başkurt, şöyle devam etti:


“Bu tünellerin yapılma amacı, belli uzaklıktaki semtlerden ibadet için özellikle yaya olarak rahat gelinebilsin. Ayrıca yangın gibi durumlarda araçlarla su taşınması amaçlanıyor. Bunlar toplamda 12 adet olup, uzunlukları 900 metre ile bin 100 metre arasında değişmektedir. Her yıl Mekke ve özellikle Kabe ve çevresinde yeni çalışmalar yapılıyor. Kabe içindeki Osmanlı zamanında yapılan revaklar da sökülecek.”


Vedat Başkurt, Türk ve Osmaniyeli hacılara kutsal topraklarda yardımcı olmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ