Haber 16

Kadıköy dün ilklere sahne oldu!

Ufuk Ceylan’ın kırmızı kart cezası nedeniyle derbide kaleyi koruyan Aykut Erçetin, Galatasaray tarihine geçti…

Kadıköy dün ilklere sahne oldu!
  • Son Dakika / Spor
  • 25 Ekim 2010
  • Kadıköy dün ilklere sahne oldu! için yorumlar kapalı
  • 266 KEZ OKUNDU

Fener Kadıköy’de ilk kez suskun!


Saracoğlu’nda oynanan derbi golsüz sona ererken dün bir de ilk gerçekleşti. 1982-83 sezonundan bu yana Kadıköy’de ev sahipliği yapan Sarı-Lacivertliler, ilk kez bir lig maçında Saracoğlu’nda Cimbom’a gol santrası yaptıramadı.


Derbilerde ilk 45’ler dikkate alındığında da bir ilk daha yaşandı. Saracoğlu’ndaki son 10 derbiden de galibiyetle ayrılmayı başaran Kanarya, bu süreçte ikinci kez ilk 45’i golsüz tamamladı.


Son olarak yine Hagi’nin Galatasaray teknik direktörü olduğu 2004-2005’teki derbide ilk yarıda gol çıkmamış, 66. dakikada Nobre’nin attığı tek golle Fenerbahçe galip gelmişti.


Ayrıca Fenerbahçe 2008-09 sezonunun 17. haftasındaki Trabzon (0-0) karşılaşmasından tam 29 maç sonra Saracoğlu’nda gol atamadı.


Galatasaray Başkanı Adnan Polat Galatasaray ilk kez Kadıköy’de puan aldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Saraçoğlu’nda ilk kez Galatasaray7a puan verdi. 3 gün önce Hagi’nin yardımcılığına getirilen Tugay Kerimoğlu ilk kez Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndan boynu bükük ayrılmadı.


Galatasaray’dan Misimovic, Cana, Pino, Fenerbahçe’den Niang, Dia, Yobo ve Stoch ilk kez bir lig heyecanında derbi heyecanı yaşadı…


Kaleci Aykut tarihe geçti


Diğer yandan dün kaleyi koruyan Galatasaraylı Aykut gol yemeyerek tarihe geçti. Sarı- Kırmızılı takımda 1982 yılından beri oynanan 27 lig maçında tüm file bekçileri kalesinde en az bir gol görmüştü.


Ufuk Ceylan’ın kırmızı kart cezası nedeniyle derbide kaleyi koruyan Aykut Erçetin, Galatasaray tarihine geçti.


Derbide kalesini gole kapatan Aykut, Kadıköy’de bir lig maçından Fenerbahçe’den gol yemeyen ilk Galatasaray kalecisi oldu.


Galatasaray’da, 1982 yılından bu yana Kadıköy’deki 27 lig maçında da kaleyi koruyan bütün kaleciler en az bir golü kalesinde görmüştü.


Bu arada Aykut Erçetin, 3 Şubat 2008 tarihinde 0-0 sona eren Türkiye Kupası maçında kaleyi koruyan Orkun Usak’ın ardından, Kadıköy’deki resmi ve özel toplam 47 maçı gol yemeden tamamlayan ikinci Galatasaray kalecisi oldu.


Öte yandan Aykut Erçetin, kariyerinde Fenerbahçe’ye karşı 4. kez mücadele etti.


Galatasaray, Aykut’un kalede olduğu 2’si Türkiye Kupası, 2’si de Süper Lig maçından 2’sini kazandı, 1’ini yitirdi, bu akşam da berabere kaldı. Aykut bu 4 maçta toplam 3 gol yedi.


Sarı-kırmızılı kulüpte 9. sezonunu geçiren 28 yaşındaki Aykut’un kalede yer aldığı Fenerbahçe maçları şöyle:


Organizasyon        Tarih                 Maç                           Sonuç


————–    ———-    ———————-   —–


Türkiye Kupası    08.03.2006    Fenerbahçe-Galatasaray   2 – 1


Türkiye Kupası    27.02.2008    Galatasaray-Fenerbahçe   2 – 1


Süper Lig         27.04.2008    Galatasaray-Fenerbahçe   1 – 0


Süper Lig         24.10.2010    Fenerbahçe-Galatasaray   0 – 0



(Tümspor)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ