Haber 16

Kadıköy’de 10 yıllık gelenek bozuldu!

Dev derbiden gol sesi çıkmadı! Fenerbahçe fark mı atacak, Hagi’nin gelişiyle Galatasaray sürpriz mi yapacak derken, ezeli derbiden gol çıkmadı, ligde 10 yıldır devam eden Fenerbahçe saltanatı sonlandı..

Kadıköy’de 10 yıllık gelenek bozuldu!
  • Son Dakika / Spor
  • 24 Ekim 2010
  • Kadıköy’de 10 yıllık gelenek bozuldu! için yorumlar kapalı
  • 250 KEZ OKUNDU

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile yaptığı derbi maçtan 0-0 eşitlikle ayrılan Fenerbahçe, aldığı 1 puanla puanını 17’ye yükseltti.

Ligde 9 maçta 5 galibiyet alan Fenerbahçe, derbi mücadelesiyle birlikte beraberlik sayısını 2’ye çıkarırken, sarı-lacivertlilerin 2 de mağlubiyeti bulunuyor.

Kadıköy’de 5. haftada Beşiktaş derbisinden 1-1’lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde de sahasında puan yitirerek 0-0’lık eşitliği bozamadı.

Beşiktaş derbisinde aldığı 1-1’lik beraberliğin ardından 6. haftada Kasımpaşa’yı 6-2, 7. haftada Gençlerbirliği’ni 3-0 ve 8. haftada Konyaspor’u 4-1’lik skorlarla yenerek üç hafta üst üste kazanan Fenerbahçe, Galatasaray maçıyla üç maçlık galibiyet serisini de noktaladı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon 2. kez bir maçı gol atamadan tamamladı. Daha önce 4. haftada deplasmanda Kayserispor’a 2-0 yenildiği maçta gol atamayan Fenerbahçe, sarı-kırmızılı ekip karşısında da 90 dakikayı golsüz tamamladı. Ligde bundan önceki 8 haftada attığı 24 golle, en golcü takım durumunda bulunan Fenerbahçe, Galatasaray karşısında gol yollarında etkili olamadı.


-NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR.. –

FENERBAHÇE NOTLARI..

Fenerbahçe’de bu sezon teknik direktörlük görevine getirilen Aykut Kocaman’ın yüzü derbilerden yana henüz gülemedi.

Ligde özellikle son haftalarda çıkışa geçen Fenerbahçe, derbi maçlarını tamamlarken, bu karşılaşmalarda henüz galibiyet alamadı. Aykut Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynadıkları karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Bu akşam oynanan karşılaşmada da Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak 3 puan alamayan Fenerbahçe, Trabzonspor’a deplasmanda oynadıkları karşılamada ise 3-2 yenilmişti.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon Aykut Kocaman yönetiminde derbi maçlardan sadece 2 puan çıkartabilirken, 7 puan kaybetmekten kurtulamadı. Sarı-lacivertliler, ligin 10. haftasında ise ligin zirvesinde yer alan Bursaspor’a konuk olacak.

-KOCAMAN’IN KADROSU-
Fenerbahçe Kaptanı Alex De Souza, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile yaptıkları derbide takımının başında ilk 11’de sahaya çıktı.
Ezeli rakipleriyle yapacakları maç öncesi sakatlık ve hastalık sorunları yaşayan Brezilyalı futbolcu, maçtan 2 gün önce takımla çalışmalara başlayarak, mücadeleye hazırlandı.
Sakatlığı nedeniyle Konyaspor maçının kadrosunda yer almayan Brezilyalı futbolcu, tedavinin ardından sakatlığının geçmesinden sonra da gribal enfeksiyon nedeniyle çalışmalara katılamamıştı.

Fenerbahçe, Galatasaray karşısına ligin 8. haftasında deplasmanda Konyaspor’u 4-1 yendiği maçtan tek değişiklikle çıktı. Alex’in yokluğunda ilk 11’de şans bulan Özer, bu kez sakatlığı nedeniyle derbinin 18’inde yer almazken, kaptan Alex takıma döndü.

Sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Güiza, Selçuk ve Özer’in yanı sıra Bilica, Uğur ve Gökhan Ünal ile 19 Yaş altı Milli Futbol Takımı’nda bulunan Okan, Gökay ve Berk de 18 kişilik kadroda yer almadılar.

-LUGANO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ-
Galatasaray karşısında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Lugano, ligin 10. haftasında Bursaspor ile deplasmanda yapacakları maçta cezalı duruma düştü.

Ligde daha önce Kayserispor, Kasımpaşa ve Konyaspor mücadelelerinde sarı kartı bulunan Uruguaylı savunma oyuncusu, derbide bu sezon 4. sarı kartını gördü.

-DİA KASIĞINDAN SAKATLANDI-
Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan Fenerbahçeli futbolcu Dia yerini Kazım’a bıraktı.

Bir pozisyondan sonra kasığını tutarak, teknik heyete oyundan çıkmak istediğini bildiren Dia’nın yerine, 74. dakikadan itibaren Kazım görev yaptı.

GALATASARAY NOTLARI..

Spor Toto Süper Lig’de oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında deplasmanda 0-0 berabere kalarak moral buldu. Fenerbahçe karşısında Kadıköy’deki son lig galibiyetini 1999 yılında alan Galatasaray, 11 sezon sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan puan çıkarmayı başardı. Teknik direktör Gheorghe Hagi yönetimindeki ilk maçında sergilediği futbolla göz dolduran Galatasaray, Fenerbahçe karşısında savunma ağırlıklı bir futbol oynayarak, bu zorlu deplasmandan beraberlikle ayrıldı.

-HAGİ DEĞİŞİMİ-
Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi yine önemli oyuncularını sakatlıkları nedeniyle kullanamadı.
Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları süren Harry Kewell, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Milan Baros ve Arda Turan, Fenerbahçe karşısında takımdaki yerlerini alamayan futbolcular oldular.
Ayrıca, Ankaragücü maçında kırmızı kart gören kaleci Ufuk da takımdaki yerini Aykut’a bırakmak zorunda kaldı.

Gheorghe Hagi, Galatasaray’da son dönemde forma şansı bulmakta zorlanan Brezilyalı yıldız Elano Blumer’i, Fenerbahçe derbisinde ilk 11’de tercih etti. Sarı-kırmızılı takımla çıktığı ilk antrenmanda, saha ortasında Elano ile bir görüşme yapması dikkat çeken Hagi, Brezilyalı oyuncuyu Fenerbahçe karşısında ilk 11’e aldı.
Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’deki Bursaspor maçına yedekler arasında başlayıp 21 dakikada sahada kalan, Eskişehirspor ve Gaziantepspor maçlarına ise ilk 11’de başlamasına karşın 45 dakika oynayabilen Elano, uzun bir aradan sonra yeniden formasına kavuştu.
Elano, Galatasaray’ın ligdeki son Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor ve Ankaragücü maçlarında sahaya çıkamazken, 4 maç aradan sonra Fenerbahçe derbisiyle yeniden taraftarların karşısına çıkma fırsatı buldu.

Teknik direktör Gheorge Hagi, Galatasaray’ın Frank Rijkaard’lı son karşılaşması olan Ankaragücü mücadelesindeki kadroya göre bazı değişiklikler yaptı.
Kırmızı kart cezalısı Ufuk’un yerine kaleyi Aykut devralırken, sakatlıkları düzelen Neill ve Cana da Hagi’nin tercihleri oldular. Transferinin ardından Rijkaard’ın defansın solunda tercihi haline gelen Insua’nın yerine Hagi yine Hakan Balta’ya döndü. Rumen çalıştırıcının, Baros’un sakatlığında takımda kalan tek forvet durumundaki Mehmet Batdal’ı ilk 11’de tercih etmemesi de dikkat çekti. Hagi, derbi maçta forvetteki tercihini Pino’dan yana kullandı.

-PİNO FORVETTE GÖZ DOLDURDU-
Teknik direktör Gheorghe Hagi’nin Baros’un yokluğunda forvette görev verdiği Juan Pablo Pino, performansıyla göz doldurdu.

Fenerbahçe karşısında tek forvetle oynayan Galatasaray’da ileride çoğu zaman yalnız kalan Kolombiyalı futbolcu, buna rağmen hareketli oyunuyla sarı-lacivertli defansa sıkıntılı anlar yaratmayı başardı.

-SERVET’İN DÖNÜŞÜ-
Galatasaray’da eski teknik direktör Frank Rijkaard’la yıldızı barışmayan Servet Çetin’in, Hagi yönetimindeki ilk maçta performansı dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı takımda bir dönem taraftarların en sevdiği futbolculardan biri olan ve savunmanın değişmez ismi durumunda bulunan, ancak Frank Rijkaard’la sık sık anlaşmazlık yaşayan Servet Çetin, Fenerbahçe derbisinde oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Özellikle 4 gol birden yenilen Ankaragücü maçında eleştirilerin hedefi olan Servet’in, bir hafta sonra yaşadığı dönüşüm dikkatlerden kaçmadı.

-AYHAN, SARI KART CEZALISI OLDU-
Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, Fenerbahçe derbisinin 42. dakikasında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü.
Spor Toto Süper Lig’deki Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankaragücü maçlarının ardından, Fenerbahçe karşılaşmasında da sarı-kart gören Ayhan, Medical Park Antalyaspor karşısında takımdaki yerini alamayacak.

TRİBÜN NOTLARI..

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki büyük maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tribünleri tamamen doldu.
Statta sadece iki takım taraftarlarını ayıran bölgede güvenlik nedeniyle bırakılan bölüm boş kalırken, diğer tribünler tamamen doldu. İki takım futbolcuları seremoni için sahaya çıkacakları sırada tribünlerde büyük boyutlarda Fenerbahçe bayrakları açıldı. Bayraklardan birinde ”Fenerbahçe Cumhuriyeti” birinde de ”Herkes Haddini Bilecek” yazıları yer aldı. Arıca birçok tribünden sarı ve lacivert konfetiler havaya uçuruldu.

-RENKLİ GÖRÜNTÜLER-
Fenerbahçeli taraftarların tribünlerde açtıkları pankartlar renkli görüntüler oluşturdu.
Sarı-lacivertliler, büyük boyuttaki pankartlardaki karikatürlerle ezeli rakiplerinin taraftarını kızdırmaya çalıştı.
Bu karikatürlerden birinde bir kayık üzerinde bulunan Fenerbahçeli bir taraftar, kayık içindeki 3 aslanı kırbaçlarken, aslanların formaları sarı-kırmızılı ekibin kullandığı forma renklerinden oluştu.
Diğer karikatürde ise ”Pembe gönlüm sende” yazısı yer alırken, çizgi film kahramanı ”Pembe Panter” ve Fenerbahçeli kanarya resmedildi. Maraton üst tribünde, ”Sen War’san biz de War’ız” pankartı asılırken, Türkçe anlamı ”Savaş” olan İngilizce ”War” kelimesi büyük harflerle vurgulandı.

-GERGİNLİKLER-
Tribünlerde gözlem altına alınan iki Galatasaray taraftarı saha kenarından geçirilerek dışarıya çıkarılmak istenince, Fenerbahçeli taraftarların tepkisiyle karşılaştılar. Tribün korkuluklarının yanına kadar yanaşan çok sayıda sarı-lacivertli taraftar, sarı-kırmızılı iki taraftara tepki gösterip yabancı maddeler attı. Özel güvenlik elemanları da yaşanan gerginlik nedeniyle gözlem altına aldıkları iki taraftarla koşarak dışarıya ulaşmaya çalıştı.

Karşılaşma öncesi iki takım taraftarlarını ayıran bölgede yaşanan gerginlikleri, güvenlik güçleri büyümeden savuşturdu. Taraftarlar birbirlerinin bulundukları bölüme sık sık patlayıcı maddeler attılar.

Maç öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar, stat hoparlörlerinden çalınan Fenerbahçe şarkıları ve marşlara eşlik ederken, sarı-kırmızılı tribünler takımları lehine yaptıkları tezahüratlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

-GALATASARAYLI FUTBOLCULARA TEPKİ-
Galatasaraylı futbolcuların bir kısmı stattaki atmosferi gözlemlemek için sahaya çıkarken, Fenerbahçe tribünlerinden tepkili tezahüratlar yükseldi. Sarı-kırmızılı futbolculardan Neill’in, sahada bulunduğu süre içerisinde kulaklıkları takılı bir şekilde müzik dinlediği gözlemlendi.

-SABRİ’YE KÜFÜR-
Fenerbahçe taraftarları, geçmiş maçlarda olduğu gibi yine Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu’nu hedef alan küfürlü tezahüratlar yaptılar. Maç öncesi ısınma hareketleri yapan sarı-kırmızılı futbolcu Sabri için, Fenerbahçe tribünlerinden toplu halde bir süre küfür edildi.

-SABRİ’NİN ”ÜÇLÜ”SÜ STADI KARIŞTIRDI-
Sabri Sarıoğlu’nun maç bittikten sonra Galatasaray taraftarlarının isteği üzerine tribüne kadar giderek ”Üçlü” çektirmesi ise Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı karıştırdı.

Galatasaray taraftarlarının olduğu tribünün önünde Sabri’nin ”Üçlü” çektirmesinin ardından bazı Fenerbahçeli taraftarlar sahaya girmek isterken, güvenlik güçleri bu kişileri güçlükle engelledi.

Tüm stadın küfürlü tezahüratlarına, kulaklarını kapatarak karşılık veren Sabri’yi, antrenör Tugay Kerimoğlu yanına giderek soyunma odasına götürdü.

-YİNE LAZER-
Fenerbahçe tribünlerinden Galatasaraylı futbolculara maç sırasında lazer ışığı tutuldu. Özellikle sarı-kırmızılı kaleci Aykut’un yüzüne lazer ışığı tutulduğu görüldü.

Lazer tutan taraftar yayıncı kuruluş kameraları tarafından da görüntülendi.

-TRİBÜNDE ÖNEMLİ İSİMLER-
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Fenerbahçeli ve Galatasaraylı bazı eski yabancı futbolcular da maçı izledi. Fenerbahçeli Högh, Schumacher ile Galatasaraylı Capone’nin karşılaşmayı izleyenler arasında bulunduğu öğrenilirken, yayıncı kuruluşa yorum yapmak için maça gelen Fenerbahçeli Pierre Van Hooijdonk’a taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.

DİĞER NOTLAR..

İki takım futbolcuları da maç öncesinde saha içinde bir yumak oluşturarak galibiyet yemini ettiler.

Maç öncesi ısınma hareketlerinin yapıldığı bölümde saha içinde toplanan Galatasaraylı oyuncular, bir yumak oluşturarak bir süre bu şekilde kaldılar ve derbi mücadelesi öncesi motive olmaya çalıştılar.

Fenerbahçeli futbolcular da karşılaşma başlamadan kendi yarı alanlarında kenetlenerek galibiyet yemini etti.

-MAÇTAN SONRA CENTİLMENLİK-
Maçtan sonra Şeref tribününde maçı birlikte izleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat arasında centilmence görüntüler yaşandı.

İki başkan, maçtan sonra birbirlerini öperek Şeref Tribünü’nden ayrıldılar.

-MEDYANIN İLGİSİ BÜYÜK OLDU-
Fenerbahçe-Galatasaray derbisine her zaman olduğu gibi medya mensupları büyük ilgi gösterdi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği derbi için toplam 275 basın mensubunu akredite ederken, İslam Çupi Basın Tribünü’nde 175 gazeteci, saha içinde de 100 foto muhabiri karşılaşmayı takip etti.
Akredite yaptıranlar arasında 15’i Rumen, birer İtalyan ve Fransız olmak üzere 17 yabancı gazeteci de yer aldı.
Basın tribünü kontenjanı nedeniyle aralarında Rumenlerin de bulunduğu 100’e yakın başvurunun da geri çevrildiği açıklanmıştı.

-FENERCELL TRİBÜNÜ AÇILDI-
Maç öncesi, Fenerium alt tribünde Fenercell ve Avea işbirliğiyle ”Fenercell Tribünü” açıldı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda eski adı Fenerium alt sarı tribün olan bölüm, bundan böyle ”Fenercell Tribünü” olarak hizmet verecek. Fenercell hattı sahipleri, bu tribünden maçları ücretsiz olarak izleme şansına sahip olabilecek.

Tribüne yeni isim verilmesi nedeniyle yapılan törende, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç ve yöneticiler Yasemin Merçil ile Ünal Uzun yer aldı.


KISA.. KISA..
Daha önce Fransa’nın Marsilya takımında forma giyen Galatasaraylı Cana ve Fenerbahçeli Niang, ezeli rakiplerin derbisinde birbirlerine rakip oldular.

-VE DEV MAÇ-

FENERBAHÇE: 0 – GALATASARAY: 0

Stat
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler
Bülent Yıldırım xx, İsmail Şencan xx, Muhittin Gürses xx

Fenerbahçe
Volkan xxx, Gökhan Gönül xx, Lugano xx, Yobo xx, Caner xx, Dia xx (Dk. 74 Kazım xx), Emre xx, Mehmet Topuz xx, Stoch xx, Alex xx (Dk. 70 Semih xx), Niang xx

Galatasaray
Aykut xx, Sabri xx, Servet xxx, Neill xxx, Hakan xx, Elano xx (Dk. 78 Emre xx), Ayhan xx, Mustafa xx, Cana xx (Dk. 66 Serkan x), Misimovic xx (Dk. 56 Barış xx), Pino xxx

Sarı Kartlar
Dk. 24 Neill, Dk. 42 Ayhan, Dk. 83 Pino (Galatasaray), Dk. 35 Emre, Dk. 68 Lugano (Fenerbahçe)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ