Haber 16

Kafasına yakın mesafeden 4 kurşun!

İsrail’in elinde bulunan 466 kişi Türkiye’ye döndü. Öldürülen 9 cenaze de ülkeye iade edildi. Anlaşıldı ki İsrail sadece Türkleri öldürmüş.

Kafasına yakın mesafeden 4 kurşun!
  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Haziran 2010
  • Kafasına yakın mesafeden 4 kurşun! için yorumlar kapalı
  • 254 KEZ OKUNDU


Gazze’ye insani yardım taşıyan gemilere İsrail askerleri tarafından yapılan saldırı sonucunda gözaltına alınan, aralarında yabancı uyruklularında bulunduğu 466 kişi ve öldürülen 9 kişinin cenazesi, yaşananlardan sonra İsrail’e giden 4 milletvekili ile birlikte THY’a ait 3 uçakla İstanbul’a geldi.


YAKIN MESAFEDEN ATEŞLE ÖLDÜRÜLDÜLER

Yurda getirilen 9 cenazenin de Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. İçlerinden en küçüğü ise 19 yaşındaki Furkan Doğan’dı. Furkan’ın kafasından 4, göğsünden 1 kurşun çıktı.


 


Adli Tıp kurulunun ilk raporuna göre ölenlerin yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.


YARALILARIN DURUMU İYİ


Yaralılarla ilgili olarak da Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesi Başkekimi şöyle açıklama yaptı: 

“3 hasta yoğun bakımda tedavi görüyor, diğerleri yataklı servislerde. Ağırlıklı olarak ateşli silahlarla yaralanmışlar. Bazı hastalarda darpla yaralanmalar da mevcut. Genel durumları iyi, tabii ki ciddiyeti olan hastaları var.


Bir hastamız yabancı uyruklu. İrlandalı… Onun da genel durumu iyi. Hastalarımızın kısa vadede taburcu edilmesi düzelmiyor. En erken 2 güne kadar olabilir.


Hastaların moral durumları iyi, yakınları yanlarında…


Yoğun bakımdaki hastalar: İmdat Avli, Ekrem Küçükköse ve Fatih Kavak


İsrail’de hastalara müdahale edilmiş, görünürde sıkıntılı bir durum görünmüyor. Ama hastaların durumu baştan öğrenemedik. Yapılan müdahaleleri öğrenemedik.








HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

İnsani Yardım Vakfı (İHH), İsrail’in dehşet baskınında ölen ve cenazeleri İstanbul’a getirilen 9 kişinin isimlerini açıkladı.

İHH’dan alınan bilgiye göre, ölenlerin isimleri, şöyle:

İbrahim Bilgen,
Ali Haydar Bengi,
Cevdet Kılıçlar (İHH Personeli),
Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım (İHH Personeli),
Furkan Doğan,
Fahri Yaldız,
Cengiz Songür,
Cengiz Akyüz”

İHH’ya göre Çelebi Bozan, Osman Kurç, Aydın Ataç da kayıp ya da İsrail’de hastanede olabileceği belirtilenler kişiler arasında yer alıyor.

İLK UÇAK 02.3O’DA İNDİ

Öldürülen 9 kişinin cenazelerini ve aralarında yaralılarında bulunduğu kişileri taşıyan ilk uçak saat 02.30’da Atatürk Havalimanı’na indi. İkinci uçak 02.40, üçüncü uçak da 02.50’de iniş yaptı. İlk önce cenazeler uçaktan alınarak Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Ardından basın mensupları ve yabancı uyruklular uçaktan inerek konukevine geldi. Bu sırada basın mensupları ile çalışma arkadaşları da hasret giderdi.
Yabancı uyruklu aktivistleri Devlet Konukevi’nde, kendi ülkelerinin yetkilileri karşıladı.

ARINÇ VE MİLLETVEKİLLERİ KARŞILADI


İstanbul’a gelen 466 yolcuyu Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milletvekilleri Zafer Üskül, Nusret Bayraktar, Ali Bayramoğlu, Murat Yıldırım, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Mustafa Ataç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Vali Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Bu arada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve milletvekilleri, yurda dönen yolcularla uçaklarına giderek tek tek tokalaşakrak, kısa süre sohbet etti. Ardından uçaktan inen yolcular İETT’ye ait otobüsler ile İHH’nın kiraladığı otobüslerle gruplar halinde sağlık kontrolleri için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.







19 YAŞINDA KAFASINA SIKTILAR


İsrail’de katledilenlerden biri de 19 yaşındaki Furkan Doğan… Furkan’ın kafasından 4, göğsünden 1 kurşun çıkarıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Yetkilisi Ömer Yağmur, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölenler arasında bulunan 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın, Kayseri Fen Lisesi mezunu olduğunu belirtti.

Amerikan pasaportu sahibi olan Doğan’ın, Türk vatandaşı olduğunu aktaran Yağmur, Doğan’ın kafasında 5 kurşun tespit edildiğini, kurşunlardan 4’ünün başına, 1’inin de göğsüne isabet ettiğini söyledi.

Yağmur, Doğan’a yakın mesafeden ve yukarıdan ateş edildiğini kaydederek, akşam 18.30’da cenazenin Kayseri’ye gönderileceğini dile getirdi.


YARALI YOLCULAR HASTANEYE KALDIRILDI

 Çeşitli yerlerinden yaralanan onlarca yolcu ise arkadaşlarının desteği ile uçaktan inebildi. Uçaktan indikten sonra apronda hazır bulunan ambulanslara bindirilen yaralı yolcular hastaneye kaldırıldı.

HAVALİMANI DIŞINDA İZDİHAM YAŞANDI

Dün akşam saatlerinden itibaren Taksim’nde toplanan kalabalık, uçakların gecikmesi nedeniyle Taksim’deki program iptal edilerek havalimanına yönlendirildi. Yakınlarını karşılamak için gelenlerin yanı sıra çok sayıda kişi Havalimanı Devlet Konukevi önünde toplandı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrağı bulunan kalabalık, İsrail aleyhine slogan attı. Uçakların indiği haberi üzerine büyük bir coşku yaşayan kalabalık, sık sık slogan attı. Otobüslerle dışarı çıkanları görmek isteyenler tel örgülere tırmandı. Otobüslerin önüne geçenler, gelenlerle sarılmak istedi.

Adli Tıp Kurumu’na götürülen yaralı olanların dışındakiler, içlerinde psikiyatri uzmanlarının da bulunduğu 150 kişilik ekip tarafından muayene edilip, bazı testlerden geçirecekler. Adli Tıp Kurumu’na girenler, burada toplanan kalabalık tarafından zafer işaretleri ve el sallanarak karşılandı. Kalabalık, “Dişe diş kana kan, intikam intikam. Siyonist İsrail hesap verecek” şeklinde sloganlar attıktan sonra havai fişek gösterisi yaptılar.

Yardım gönüllülerinin Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ