Haber 16

Kalp krizine ‘el fenerli’ müdahale!

Elektrik kesilince kalp krizi nedeniyle hastanede gözlem altında tutulan bir hastaya el feneri ve cep telefonu ışığı ile müdahale edildi

Kalp krizine ‘el fenerli’ müdahale!
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Şubat 2013
  • Kalp krizine ‘el fenerli’ müdahale! için yorumlar kapalı
  • 275 KEZ OKUNDU

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde, yeni bakım birimlerinin yapımı ve tadilatı için yaklaşık iki hafta önce çalışma başlatıldı.
Tadilat çalışmaları sürerken acil serviste hastalara hizmet verilmesine devam edildi. Geçen 5 Şubat’ta, acil serviste, tadilat sebebiyle elektriklerin kesilmesi üzerine zor anlar yaşandı. Yaklaşık yarım saat boyunca acil servis yoğun bakım birimi karanlıkta kaldı. Jenaratör de devreye girmeyince birim karanlığa büründü.
Acil serviste görevli doktorlar, hastalara cep telefonu ve el fenerleri ışığıyla müdahale etmeye çalıştı. Kalp krizi nedeniyle hastanenin acil servisinde gözlem altında tutulan bir hastaya da müdahale yine cep telefonu ışığı ve el feneri ile gerçekleştirildi. Yaşananları bir hasta yakını cep telefonuyla görüntüledi.
Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Serdar Bayrak ise, acil serviste tadilat sebebiyle elektrik kesintisi yaşanmadığını iddia etti.
‘SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL’
Acil servis kalitesini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Bayrak “Sağlık hizmetleri yaparken gereken tüm önlemeleri alıyoruz. Acil servisimizde tadilat olduğu doğrudur. Ama biz hastalara herhangi bir zarar gelmemesi için tüm önlemleri aldık. Sağlık hizmetlerini en doğru şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim için en temel konu insan sağlığıdır. Acil servisimizde elektrik kesintisi yaşanması gibi bir durum söz konusu olamaz. 6 saniye içinde jeneratör devreye girmektedir. Tüm İzmir’de dahi elektrik kesilse hastanemizde elektrik kesilmez. Biz acil servimizi istesek tadilat sebebiyle kapatabilirdik. Ama vatandaşı mağdur etmemek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarıda sürdürürken tüm önlemleri alıyoruz. En küçük bir problem olmasın diye ince eleyip sık dokuyoruz. Sağlık en önemli konu olduğu için hata olmaması için en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.
Hasta yakınlarının şikayetleri doğrultusunda kendilerinin de konuyla ilgilendiklerini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Başkanı Veli Atanur da tadilat çalışmasının tarihinin belli olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürdü.
Acil serviste tadilat nedeniyle hijyenik olmayan bir ortamda hizmet verildiğini, ayrıca teknik eksiklikler bulunduğunu savundu. Tadilatın sürdüğü hastanede bu şartlar nedeniyle sağlık çalışanları ile hasta yakınları arasındaki tartışmaların da arttığını öğrendiklerini belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ