Haber 16

Kar İstanbul’da etkili olmaya başladı!

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Trakya’dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte kar kağışı şehrin bir çok noktasında etkili olmaya başladı. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yağışla ilgili bilgi verdi. Kar ne zaman bitecek?

Kar İstanbul’da etkili olmaya başladı!


Edirne’den Türkiye’ye giriş yapan kar, İstanbul’un yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için ‘geliyor’ dediği kar akşam saatlerine doğru yüzünü gösterdi. Gün boyunca aralıklarla yağan yağmur öğleden sonra sulu kara, akşam saatlerinde ise kara dönüştü. Kar yüksek yerlerde beyaz bir örtü oluşturdu. TEM Otoyolu’nda kar yağışı nedeniyle trafik yavaş işledi.

Kar yağışı, özellikle Başakşehir, Arnavutköy ve Sultangazi’nin yüksek kesimlerinde etkili oluyor.

Beyazıt Kulesi de gece saatlerinde kırmızı renkte yanarak bugün için İstanbullulara kar yağışı uyarısında bulunmuştu. 

İşte o uyarı:





KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK

İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren başlayacak karla karışık yağmurun, yarın da etkisini sürdüreceği bildirildi. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun beklendiğini, karla karışık yağmurun yarın da etkisini sürdüreceğini söyledi.

Yıldırım, perşembe günü yağış beklenmediğini, parçalı bulutlu bir havanın etkili olacağını belirtti. İstanbul’da yarın en düşük hava sıcaklığının 0, en yüksek sıcaklığın ise 5 derece olacağını ifade eden Yıldırım, perşembe günü ise hava sıcaklığının en düşük -1, en yüksek 6 derece olacağını kaydetti.

Cuma günü en düşük hava sıcaklığının -1, en yüksek sıcaklığın 8 derece olacağını bildiren Yıldırım, saatteki hızı 60 kilometre olarak etkisini sürdüren kuvvetli poyrazın da yarın öğleden sonra etkisini yitireceğini belirtti. Mustafa Yıldırım, ”İstanbullulara uyarımız, bu gece, yarın ve perşembe sabah ve gece saatlerinde buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalarıdır” dedi.


Haber 7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ