Haber 16

Kar ne zaman nerelere yağacak?

Yurdumuz karadeniz üzerinden gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisine giriyor. Hava sıcaklığı, batı ve iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak. Bazı yerlerde kar yağışı bekleniyor.

Kar ne zaman nerelere yağacak?
  • İslam / Son Dakika
  • 11 Kasım 2011
  • Kar ne zaman nerelere yağacak? için yorumlar kapalı
  • 429 KEZ OKUNDU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, batı kesimler dışında Türkiye’nin büyük bölümünde görülecek yağışların, genellikle yağmur, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’un yüksek kesimleri ile Erzurum’un kuzey çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.


Rüzgar, Türkiye’nin batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), doğusunda güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli (40-60 km/s) esecek.


KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI


Kar yağışının Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’un yüksek kesimleri ile Erzurum’un kuzey çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) olması beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların ulaşımda aksama, çığ, buzlanma vb. olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI


Rüzgarın bugün Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren poyrazdan kuvvetli (40-60 km/saat) esecek. (11)


ANKARA: Parçalı bulutlu (9)


İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (16)


ADANA: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı (20)


ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri öğle saatlerinde sağanak yağışlı (21)


SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (10)


ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar kuzey ilçelerinde kuvvetli olacak. (2)


DEPREM BÖLGESİ İÇİN KAR UYARISI


VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (6)


DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu (12)


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.


EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.


AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, doğusu ile Isparta ve Antalya’nın doğu ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Yozgat, Sivas, Konya, Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Karaman çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur gece saatlerinde Kayseri, Niğde, Sivas ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt ile yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kar yağışının Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin’in yüksek kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, batısında yağmur, diğer kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kar yağışının Erzurum’un kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ