Haber 16

Kar ve tipi kapıda!

Türkiye’ye Ukrayna üzerinden yine soğuk hava, fırtına, kar ve tipi geliyor. Sıcaklığın 0 dereceye düşmesiyle İzmir’e bile kar yağacak. Soğuk havanın etkisi hafta sonuna kadar devam edecek.

Kar ve tipi kapıda!

Türkiye bu akşamdan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.


Bugün; bütün bölgeler çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısı yağışlı geçecek.


Rüzgâr güney Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’da güneybatı yönlerden kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.


İstanbullular haftaya olumsuz hava koşulları ile başlayacak. Bugün önce kuvvetli yağmur var. Akşam fırtına çıkacak ve yağış iş çıkışından sonra kara dönmeye başlayacak. Salı ve Çarşamba günleri de İstanbul’da aralıklı kar var.


ANKARA, İZMİR, BURSA VE ADANA
Ankara’da yağmur var. Sıcaklık 7 derece olacak. Gece yağış kara dönmeye başlayacak. 3 gün sürecek kara karşı başkentliler hazırlıklı olmalı.


İzmirliler de salı sabahı karla uyanabilir. Fırtına ile birlikte sıcaklık 2 dereceye inecek. Bursa’da kar akşama doğru başlayacak. Adana ise sağnak yağışlı.


METEOROLOJİ UYARDI
Yetkililer, kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve eğimin yüksek olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ