Haber 16

Karadayı’ya 28 Şubat sorgusu

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade vermek üzere İstanbul’dan Ankara’ya götürüldü

Karadayı’ya 28 Şubat sorgusu
  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Ocak 2013
  • Karadayı’ya 28 Şubat sorgusu için yorumlar kapalı
  • 296 KEZ OKUNDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Ankara’dan İstanbul’a giden polis ekipleri, savcılık tarafından ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılan Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın bulunduğu Fenerbahçe Orduevi’ne gitti.

Polis nezaretinde Çağlayan Adliyesi’nde sağlık kontrolüne getirilen Emekli Org. Karadayı, daha sonra uçakla Ankara’ya götürüldü.

ANKARA’DA SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Polis ekipleri Ankara Adliyesi önünde Karadayı’nın gelişi sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Karadayı’nın adliyeye girişi sırasında İşçi Partisi üyeleri de adliyeye girmek isteyince kısa süreli izdiham yaşandı.

Org. Karadayı, soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili’ye ifade verecek.
Karadayı’nın ifadesinin alınmasının ardından soruşturmaya ilişkin iddianamenin son halini alacağı öğrenildi.
GÖZALTI YOK
Karadayı’nın avukatı Erol Yılmaz Aras, “Komutanımın kendisi ile konuştuk, aldığımız bilgi bir gözaltı kararı yok, arama kararı yok. Şüpheli sıfatıyla ifadesinin Ankara’da alınması için biraz sonra İstanbul’dan uçakla Ankara’ya getirilecek” demişti.
Aras, bir dava için geldiği Kırıkkale Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde müvekkiline yazılı bir evrakın gösterilmediğini belirterek,
biraz önce belgenin müvekkiline gösterildiğini, herhangi bir arama kararı ya da gözaltı kararının bulunmadığını kaydetti.
Müvekkilinin İstanbul’dan Ankara’ya götürülmesi öncesi konuşan Aras şunları söyledi: Komutanımın kendisi ile konuştuk, aldığımız bilgi bir gözaltı kararı yok, arama kararı yok. Yalnız şüpheli sıfatıyla ifadesinin Ankara’da alınması için biraz sonra İstanbul’dan uçakla Ankara’ya getirilecek. Cumhuriyet savcısının Ankara’da yaklaşık 2 saat sonra yanında olup ifade vereceğiz. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, adli kontrolden geçeceği söylenince gözaltı kararı olduğunu çıkardık. Sabah iki araba polis gidince de gözaltı kararı iddiası güçlenmişti.
Yazılı bir şey gösterilmemişti o ana kadar kendisine. Biraz önce yazılı belge müvekkile gösterildi. Yazılı belgeyi bana telefonla okudular. Yazılı belgeden
görüldüğü kadar bir arama kararı, iş yerinde, bürosunda, evinde arama kararı yok, gözaltı kararı yok. Şüpheli sıfatıyla ifade verilmek üzere Ankara’ya yapılan bir davet var. Tabii burada biz daha önce kendilerine böyle bir durumda gelebileceğimizi bildiren yazılı bir beyanda bulunmuştuk. Vekaletimizi sunup. Bu şekilde sabahın bir saatinde iki arabayla gelinmese hoş olurdu. Biz kendisini hazır edebilirdik.”
Aras, Karadayı’nın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.
SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
Emekli Orgeneral Karadayı, saat 11.30 sularında sağlık kontrolü için İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde Fenerbahçe Orduevi’ndeki lojmanından Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na getirilmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ