Haber 16

Karaman’ın faiz fetvası geri adım attırdı

Prof. Hayrettin Karaman Hazine’nin çıkardığı gelire endeksli senetlerin devlet tahvilinden farksız olduğunu söyleyince ona danışan katılım bankaları yatırdıkları parayı yaktı!

Karaman’ın faiz fetvası geri adım attırdı
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Mart 2012
  • Karaman’ın faiz fetvası geri adım attırdı için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

Dikkat para faizde! Katılım bankalarının en tepedeki danışmanı olan ünlü İlahiyat Profesörü Hayrettin Karaman, Hazine’nin çıkardığı gelire endeksli senetlerin (GES) devlet tahvilinden farksız olduğunu yani faiz içerdiğini belirtti. Fetva niteliğindeki bu tespit ellerinde 1 milyar liralık GES olan katılım bankalarında şok etkisi yarattı.Katılım bankaları yeni GES ihalesine katılmazken ellerindeki 1 milyar liralık senedi de geri vermek ve Sukuk türü bir enstrümanla değiştirmek için Hazine’nin kapısını çaldı.

İslami bankacılık prensiplerine göre çalışan katılım bankalarında faiz’ şoku yaşanıyor. Her şey ünlü ilahiyat profesörü Hayrettin Karaman’ın geçen ay verdiği bir fetvayla başladı. Karaman, geçen ay devletin 2009’dan bu yana ihraç ettiği ve ‘faizsiz ürün olarak’ tanımlanan Gelire Endeksli Senetlerin (GES) faiz içerdiğini açıkladı. Bu açıklama kasalarında 1 milyar liralık GES bulunan

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ