Haber 16

Karargah saatlerdir aranıyor!

Savcılar özel kuvvetlerin Ankara’da bulunduğu karargahta yeniden arama yapılıyor. Arama 18 saattir devam ediyor.

Karargah saatlerdir aranıyor!


Ankara Kirazlıdere Özel Kuvvetler Seferberlik Bölge Müdürlüğü’nde hareketli saatler. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla ilgili olarak yapılan Özel Kuvvetler Karargahı’ndaki arama yeniden yapılıyor. Arama 18 saattir devam ediyor!

ARAMA MÜHÜRLENEN BÖLÜMDE YAPILIYOR

İnternethaber’in ulaştığı bilgilere göre savcı Şemsettin Özcan yönetiminde saat 21.30’da başlayan arama operasyonu daha önce mühürlenen evrak bölümünde gerçekleştirildi. Aramanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’la yaptığı görüşmenin ardından yapılması dikkatleri çekiyor…

DAHA ÖNCE ARAYAMAMIŞLAR MIYDI?

İddialara göre, dün gece Karargaha giden 5 savcı, mühür konulan odaları arayamamıştı. Bu nedenle savcılar sabaha kadar beklemişti. Gün içinde yapılan görüşmeler sonrası savcılar tekrar Özel Kuvvetler Karargahı’na gelerek bu kez mühürlü odalarda arama yapmaya başladı.


GÜN İÇİNDE NELER OLMUŞTU?


Arınç’a suikast iddiası Ankara’yı karıştırmaya devam ediyor. Dün gece Arınç’ın evinin önünde yakalanan 2 subayın görev yaptığı bölümde Cumhuriyet Savcısı arama yaptı. Arama sabaha karşı bitti. Sabah saatlerinde Genelkurmay’dan flaş açıklama geldi: Olayla ilgili olarak 8 asker gözaltına alındı… Bu açıklamanın yankıları devam ederken Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Başbakanlık resmi konutuna geldi. Bu başlı başına sürprizdi.


 Sürpriz bununla da kalmadı. Görüşme baş başa ve tam 3 saat sürdü. Bu sır toplantı devam ederken “Suikast iddialarının” kahramanı Bülent Arınç ve diğer bakanlar MGK hazırlık toplantısı için Başbuğ ile Başbakan’ın görüşmesinin bitmesini dışarıda beklediler.


 Başbakanlık’tan yapılan açıklamada ”iç ve dış gelişmelere ilişkin bilgi alındı” denildi. 


 8 PERSONEL GÖZALTINDA


 Genelkurmay’dan sabah saatlerinde yapılan açıklamada şöyle denildi:


Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında dün akşam saat 19.30’dan itibaren, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları nezaretinde bir arama yapılmıştır.


 İlgili kanun ve mevzuat uyarınca aranan yerin askeri mahal olması nedeniyle arama Cumhuriyet Savcıları nezaretinde Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından icra edilmiştir.Sabah saat 05.46’da sona eren aramayı müteakip burada görevli 8 askeri personel gözaltına alınarak Ankara Merkez Komutanlığı’na götürülmüşlerdir.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ