Haber 16

Kargıcık Çayı taştı Köyceğiz’i su bastı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Kargıcık Çayı’nın taşması nedeniyle yaşanan selde 100’den fazla evi su bastı, narenciye bahçeleri sular altında kaldı.

  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 08 Ocak 2012
  • Kargıcık Çayı taştı Köyceğiz’i su bastı için yorumlar kapalı
  • 363 KEZ OKUNDU


Köyceğiz ilçesinde dün gece başlayan şiddetli yağış aralıksız sürüyor. Şiddetli yağışın ardından taşan Kargıcık Çayı’nın çevresinde ve Köyceğiz ilçesinde 100’den fazla evi su basarken, çok sayıda otomobil ve narenciye bahçeleri sular altında kaldı.


Evleri su basan vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları temizlemeye çalışıyorlar.


Vali sel bölgesinde


Muğla Valisi Fatih Şahin, Kargıcık Çayı’nın taştığı dere yataklarında ve Köyceğiz ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.


Vali Şahin yaptığı açıklamada, Köyceğiz’de 40-50 yıldır bu tür şiddetli yağışın yaşanmadığını, yağışın ardından Kargıcık Çayı’nın 3 noktadan taştığını söyledi.


Çayın geçtiği ilçe merkezinde su baskınlarının yaşandığını dile getiren Şahin, ”Ekiplerimiz öncelikle suyun taştığı 3 önemli noktayı kapatmaya çalışıyorlar.


Şiddetli yağış gece yarısına kadar sürecek. Son 30 saatte metrekareye 170 kilogramın üzerinde yağış düştüğü öğrenildi. Yağış gece yarısına kadar süreceği için vatandaşlar dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.


”Mahsur kalan öğrenciler tahliye edildi”


Özellikle yerleşim alanlarının dere kenarlarında çalışma yaptıklarını belirten Şahin, Köyceğiz ilçe merkezindeki yerleşim alanlarının yanı sıra otogarda da su baskınının yaşandığını kaydetti.


Dere kenarlarında yaşayan vatandaşların dikkatli olmalı gerektiğini vurgulayan Şahin, ”Uzun vadede derenin mutlaka ıslah edilmesi gerekiyor. Ayrıca Yatılı Bölge Okulunda mahsur kalan öğretmen ve öğrencilerin hepsi tahliye edildi” diye konuştu.


Yaşanan sel sonrasında su seviyesinin arttığı Kargıcık Çayı’nın geçtiği Köyceğiz Köprüsü ile bir ayağı su seviyesinin yükselmesi nedeniyle çöken Namnam Köprüsü’nde trafik kontrollü bir şekilde sağlanıyor.


2 köyde 2 bine yakın kovandaki arılar telef oldu


Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonrasında, 2 köyde 2 bine yakın kovandaki arıların telef olduğu bildirildi.


Köyceğiz ilçesinde dün gece başlayan ve etkili olan şiddetli yağış sürüyor. Yağış hayatı olumsuz etkilerken, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ekipleri, Köyceğiz’in Balcılar ve Kıyra köylerinde bulunan 2 bine yakın arı kovanındaki arıların telef olduğunu tespit etti.


İki tekne battı


Köyceğiz’e bağlı köylerde etkili olan şiddetli yağış sonrasında yaşanan su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, jandarma ve İl Afet Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı. Köyceğiz Gölü’nün su seviyesinin yükselmesiyle gölde demirli olan iki tekne su alarak battı. Gölün su seviyesinin yükselmesiyle kordonda bulunan iş yerlerinin bir bölümünü de su bastı.


Kargıcak Çayı’nın taşması sonrasında, sel sularının bastığı yatılı ilköğretim bölge okulunda bir süre mahsur kalan okul görevlilerinden Sami Tok, ”Biz kendi imkanlarımızla okulun kapısına barikat kurduk. Bir süre sonra sel suları okulun içine girmeye başladı. Okulda yatılı olarak kalan 25 öğrenci vardı. Hemen onları tahliye ettik. Okulun birinci katındaki derslikler ile kazan dairesine sel suları girdi” dedi.


Muğla’da 30 saatte 125 kilogram yağış


Şiddetli yağış, Muğla kent merkezinde de yaşamı olumsuz etkiliyor.


Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezine son 30 saatte 125 kilogram yağışın düştüğünü bildirdi. Bölgedeki bazı tarım arazilerinin sular altında kaldığı gözlendi. Muğla Belediyesi ekipleri, kent merkezinde su baskını yaşanmaması için çalışma yürütüyor.


Yatağan ilçesinde ise şiddetli yağışın ardından, Yatağan Çayı bazı noktalarda taştı ve yazlık evler su altında kaldı. Bazı ağaçlar rüzgarın etkisiyle devrildi. Şiddetli yağış ve yaşanan sel nedeniyle çok sayıda elektrik ve telefon direği devrildi. Köyceğiz-Muğla ve Muğla-Denizli yolunun Çakmaklar mevkisinde sel nedeniyle yollarda hasar oluştu.


Yağışın etkili olduğu güzergahlarda, trafik ekipleri sürücüleri anonslarla yavaş seyretmeleri konusunda uyarıyor.


AK Parti Milletvekili Özden


AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, yaptığı açıklamada, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, ”İki köyde vatandaşlarımızın arı kovanlarının zarar gördüğünü öğrendim. Bu vatandaşlarımız ile selden maddi kayba uğrayan vatandaşlarımızın zararlarının temini için girişimlerde bulunacağım. Sevindirici olan ise herhangi bir can kaybının yaşanmaması” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ