Haber 16

Katsayıyı yine yargıya götürüyor

YÖK’ün daha önceki katsayı kararını Danıştay’a götürerek iptal ettiren İstanbul Barosu, YÖK’ün yeniden düzenlediği katsayıyı da yargıya götürecek.

Katsayıyı yine yargıya götürüyor
  • Eğitim / Son Dakika
  • 24 Aralık 2009
  • Katsayıyı yine yargıya götürüyor için yorumlar kapalı
  • 345 KEZ OKUNDU


Ergenekon soruşturmasına karşı muhalif tavrıyla bilinen, binlerce öğrencinin kaderini etkileyen katsayı adaletsizliğiyle ilgili Danıştay’a başvuran son olarak Baro Dergisinde “12 Eylül cuntası” için “12 Eylül Yönetimi” ifadesini kullanarak büyük tepki toplayan İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın star’a konuştu. İşte Aydın’ın gündemdeki üç soruya ilişkin ilginç cevapları:

1-) YÖK’ÜN KATSAYI KARARI YENİDEN YARGI YOLUNDA!

YÖK’ün meslek liselilerin kendi bölümleri için 0.15, bölüm dışı tercihlerinde 0.13 katsayı uygulaması hukuksuz. Her gün 8-10 normal liseli beni cep telefondumdan arayıp

‘Mağdur olduk ne zaman dava açacaksınız’ diye soruyor. Hukuksuzlukları düzeltmek istiyoruz. Bu da bize yasamızla veriliyor.

2-) MATBAA YANLIŞ ANLADI ‘CUNTA’ ‘YÖNETİM’ OLDU!

Olay olduğunda yurt dışıdaydım. Olayın detaylarını bilmiyordum. Döner dönmez, yazman arkadaş ile konuştum, bilgi aldım. Matabaada dergi basılırken matbaadaki arkadaşlar baroyu arayarak ‘Cunta partantez içinde de yönetimi ifadesi var’ denilmiş, bizim arkadaşlar da ‘Yönetimi çıkarın’ demişler. Matbaa yanlış anlamış cuntayı çıkarmış. (Derginin önceki sayılarında “cunta yönetimi” diye bir ifade yok; “12 Eylül Cuntası” ifadesi yer alıyor.)

3-) CHP’LİLERLE KOL KOLA EYLEME GİTMEK NORMAL!

CHP’lileri davet etmedik. Kendileri geldi. Bunlar aynı zamanda bizim avukat arkadaşlarımız, koluma girmeleri kadar dogal bir şey olamaz. (İstanbul Barosu Taksim’de CHP’li vekillerle kol kola, diğer Barolar tarafından siyasallaştığı yorumlarının yapılmasına neden olan bir yürüyüş gerçekleştirmişti.)


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ