Haber 16

KCK’nın Bölme Planı

Tutuklu KCK’lı milletvekillerinin durumu tartışılırken KCK’ya ilk hapis kararını…

KCK’nın Bölme Planı
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Haziran 2011
  • KCK’nın Bölme Planı için yorumlar kapalı
  • 227 KEZ OKUNDU

Tutuklu KCK’lı milletvekillerinin durumu tartışılırken KCK’ya ilk hapis kararını veren mahkeme örgütün hedefini açıkladı.
 
KCK davasında sanık konumunda olan Dicle’nin ardından 5 kişininmilletvekilinin tahliye talepleri reddedildi. Van 4. Ağır CezaMahkemesi’nin KCK’nın terör örgütü olduğunu tescil eden bir hapis cezası verdiği ortaya çıktı. Mahkeme, 11 Mart 2011’de bir sanığa ‘KCK terör örgütü üyesi olmak’ suçundan, 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
 
Milletvekilliği iptal edilen Hatip Dicle ile birlikte 6 KCK sanığının ‘KCK terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmaktan’ tutuklu olarak yargılandıkları davada tahliye çıkmadı. Mahkeme, Dicle’nin yanı sıra Şırnak’tan milletvekili seçilen Faysal Sarıyıldız ile Selma Irmak, Van milletvekili Kemal Aktaş, Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan ileMardin’den seçilen Gülseren Yıldırım’ın üst mahkemeye itirazını da reddetti.
 
TESCİL KARARI
 
Van Ağır CezaMahkemesi’nin aynı davadan yargılanan bir sanığa 11Mart 2011 tarihinde ‘KCK terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiği ortaya çıktı. PKK’nın üst yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği’ne (KCK) ilişkin davada KCK’nın ‘terör örgütü’ olduğunu tescil eden karar, 25 Kasım 2009’da tutuklanan Fırat Ertunç adlı sanığa verildi. Kararda “PKK terör örgütüne bağlı KCK/TM üyesi olarak yasadışı eylem ve gösterilere katıldığı ve yapılanmada aktif faaliyet gösterdiği” gerekçe gösterildi.
 
YAPILANMADA AKTİF
 
Kararmetninde, PKK’nın tarihçesi ile 17Mayıs 2005’te Irak’taki PKK kamplarında kabul edilen 47 maddelik KCK sözleşmesine ve KCK/TM’nin oluşum sürecine de yer verildi. Bir devlet anayasası şeklinde hazırlandığı belirtilen KCK sözleşmesi, 116 sayfalık kararda yorumlandı. Değerlendirmeler, KCK’nın PKK terör örgütünün üst yapılanması olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sanıktan ele geçirilen örgütsel dokümanlar, gizli tanık ifadeleri ve bulgulara göre; Ertunç, 23 Kasım 2009’da Hakkari’deki yasadışı bir gösteride yakalandı. Ertunç’un üzerinde KCK/TM yapılanmasınınHakkari’deki komisyonlarda görevli şahısların isimlerinin de yazılı olduğu dokümanlar ele geçirildi. Teknik takip sonucu ulaşılan telefon görüşmeleri ve diğer deliler ışığında, Ertunç’un, PKK’ya bağlı KCK/TM’nin gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik GençlikMeclisi’nin (YDGM) aktif bir üyesi olarak yasadışı eylem ve gösterilere katıldığı tespit edildi.
 
HÜKÜM: 6 YIL 3 AY HAPİS
 
Van F Tipi kapalı cezaevinde tutuklu bulunan Ertunç’un, illegal KCK yapılanmasında KentMeclisleri kapsamında Hakkari’de örgütsel faaliyetler yürüttüğü belirlendi. Sorumlu düzeyde yer aldığı tespit edilen sanıktan ele geçirilen dokümanlardan ‘Özerk Kürdistan’ başlıklı örgüt işleyişine ilişkin bir belge dikkat çekti. Belgeler arasında “KCK’ya ait tüm faaliyetler AbdullahÖcalan’ın talimatları sonrasında Demokratik Toplum Kongresi üzerinden yerine getirilmektedir” notu da yer aldı. ‘KCK terör örgütü üyesi olmak’ suçu ile verilen cezanın hüküm kısmında ise şöyle denildi: “Sanığın; görevi yaptırmamak için direnme, suç eylemini birden fazla kişi ile birlikte ve terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlediği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verildi.”
 
2005’TE ÜST YAPILANMA
 
Diyarbakır’da haklarında 7 bin 500 sayfalık iddianame hazırlanan 151 sanıktan Dicle ve arkadaşlarının yargılandığı KCK davasına ilişkin Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında, KCK yapısı ve sözde anayasası detaylarıyla yer aldı. Buna göre; PKK, 2005 yılı mayıs ayından itibaren, Koma Ciwaken Kürdistan -Kürdistan Halk Toplulukları Birliği adı altında bir üst yapılanma kurdu. Bu yapı KCK sözleşmesi adı altında sözde anayasa altında şekillendi. KCK yapılanması, İran, Irak, Suriye’de de oluşturuldu Türkiye’deki yapılanma ise Koma Ciwaken Kürdistan TürkiyeMeclisi-Kürdistan Halklar Topluluğu Türkiye Meclisi (KCK/TM) adı altında oldu.
 
KURULUŞ AMACI TERÖRİST SABOTAJ
 
Konferansında kurulma kararı alınan Öz Savunma Güçleri’nin (ÖSG) amacı, konferans sonrası çıkarılan sözde yönetmelikte şu şekilde tanımlanıyor: “Yerel güçler olarak örgütlendirilen halkın yerel savaşçı güçleridir. Bu güçler gerilla sistemine bağlı olarak örgütlendirilir ve yönetilirler. Gizli güç olarak çalışan çeşitli hücreler biçiminde geliştirilen kuvvetler olarak örgütlendirilirler. Keşif ve istihbarat, savaşçı alımı ve aktarımı, savaş durumlarında ise sabotaj, suikast ile temel alan kuvvetlerine destek olma, yine kendi alanlarındaki düşman kuvvetlerini vurup yıpratma gibi görevleri gerçekleştirirler.” ÖSB’nin kırsal ve şehir olmak üzere iki alt yapılanmasının olduğu ve büyükşehirlerdeki yaşama yabancı olmayan, diksiyonu düzgün şahısların seçildiğimaddelere yansıyor. Kırsalda eğitilen teröristlerin amacı şöyle aktarılıyor: “Seyir halinde olan polis otolarının eylem hedefi olarak seçileceği ayrıca sahte ihbarla polislerin bir noktaya toplanması sağlanarak eylem yapılmasının da planlandığı. Ayrıca fuhuş ve uyuşturucu ticareti yapanlarla, sözde ajan-işbirlikçi olarak nitelendirdikleri şahıslara yönelik eylem yapılabileceği…”
 
KCK, DAĞDAN ŞEHRE İNME PLANI
 
Mahkemenin KCK’nın ne olduğunu ortaya koyan değerlendirmesi ise şöyle: “KCK Sistemi; Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanması neticesinde, emir ve direktifleri ile oluşturulan, kırsal terörü kentsel teröre dönüştürmek, Kürtler’in yaşadığı bölgelerde ‘Özerklikten Bağımsızlığa’ geçişi hedefleyen, PKK’yı dağdan şehre indirme planıdır. Amaç; Türkiye dahil 4 ülkede önce bir kısım kültürel ve kimlik haklarıyla ‘Demokratik Özerklik’ kazanmak, daha sonra ‘Demokratik Konfederalizm’ ilan ederek 4 parçalı Konfederal Kürdistan kurmaktır. KCK sözleşmesi bir devlet anayasası şeklindedir. KCK sistemi daha önce ilan edilen Koma Komalen Kürdistan (KKK) sistemiyle aynıdır. Sözleşmeye göre; KCK sistemi yasama, yürütme, yargı erkleri bulunan bir devlet yapısını esas almış, askeri kanat olan HPG’yi de içine alan, vergi toplayan, KCK üyeliği (vatandaşlığı) kabul eden bir yapıdır. İdeolojik,siyasi, sosyal, halk savunma (HPG) ve mali alanda faaliyet yürütür.”
 
BAŞKANLARA KCK BASKISI
 
KCK’nın Güneydoğu’daki belediye başkanlarına sözde yargılama sonucu çeşitli cezalar verdiği daha önce ortaya çıkmıştı. Diyarbakır’daki KCK iddianamesine de giren bazı konuşmalarda Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’e ‘Ciguli’ lakabının takıldığı ve ‘özeleştiri’ adı altında yargılandığı ortaya çıkmıştı. Baydemir’in KCK’nın aldığı karar doğrultusunda katılması gereken Öcalan’a “sayın” deyin kampanyasına imza vermediği ve basın açıklamasına gelmediği için Ümit Aydın ve Seda Akbaş Can adlı terör örgütü üyeleri tarafından yargılanarak cezalandırıldığı ortaya çıkmıştı. İddianameye Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile Mardin ili Mazıdağı Belediye Başkanı Nuran Atlı’nın da çeşitli gerekçelerle KCK üyeleri tarafından yargılandığı yansıdı.
 
PKK, KCK’NIN İDEOLOJİK GÜCÜDÜR
 
PKK’nın sözde yasama meclisi olan Kongre-Gel, 17 Mayıs 2005’te Ortadoğu ve Avrupa’dan katılan sözde 213 delegenin katılımı ile 47 maddelik KCK sözleşmesini kabul etti. Sözleşme yapı itibariyle devlet modelinin istendiğini açıkça ortaya çıkartıyor. Sözleşmenin 37. maddesi PKK- KCK ilişkisini şöyle açıklıyor:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ