Haber 16

Kemal Bey’in vaatleri Cem Uzan’ı aratmadı!

Partisinin 15.Oalğanüstü Kurultayında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve Hükümeti topa tuttuğu konuşmasında, vaat üstüne vaat verdi. Harçlar, mazotta ÖTV kalkacak. Para bulmada ise sıkıntı yok.

Kemal Bey’in vaatleri Cem Uzan’ı aratmadı!
  • Politika / Son Dakika
  • 18 Aralık 2010
  • Kemal Bey’in vaatleri Cem Uzan’ı aratmadı! için yorumlar kapalı
  • 258 KEZ OKUNDU


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; eğer çözümün bir parçası olmak istiyorsanız CHP çatısı altına gelin” dedi.


Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Spor Salonu’nda yapılan 15. Olağanüstü Kurultayı’nda, partililere ve delegelere seslendi.


Konya’da dün ”bir düğünde, Mevlana’nın düğününde” olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, bugün ise başka bir düğünde olduklarını, CHP’nin yönetici kadrolarıyla partililerin, halkın huzurunda bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ”Size inanıyor, size güveniyoruz” dedi.


 Mevlana’nın ”Ey oğul, tutsaklık bağlarını kopar, özgür ol, özgür yaşa” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile özgürlüğün kazanıldığını, mücadele edildiğini, şehit verildiğini anlattı.


 Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye’nin farklı bir süreçten geçtiğini, iyimserliğin yerini kötümserliğin aldığını, umut yerine umutsuzluğun yaşandığını, pek çok vatandaşın gelecek kaygısı taşıdığını ifade ederek, CHP iktidarında, halkın iktidarında, karamsarlığa yer olmayacağını, umutlarının halk olacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, halkın desteğiyle bütün Türkiye’yi kucaklayacaklarını belirterek, korkunun değil özgürlüğün, barışın türkülerinin söylendiği bir Türkiye arzuladıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, bunların sadece CHP’nin değil, ülkesini seven, demokrasi isteyen bütün yurttaşların ortak talebi olduğunu dile getirerek, işi, yaşı, rengi, doğduğu yeri, soyu, sopuna bakmadan bütün vatandaşları kucaklamak, haklarını genişletmek ve güvenceye almak istediklerini söyledi.


Bu görev için CHP’liler olarak yola çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ”Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; eğer çözümün bir parçası olmak istiyorsanız, gelin CHP çatısı altına. Gelin, bu çatı özgürlük çatısı olacaktır. Demokrasi, özgürlük, hoşgörü burada olacaktır. Tümünüzü kucaklamaya kararlıyız” diye konuştu.


”HALKIN İÇİNDE DAHA FAZLA OLACAĞIZ”


Kılıçdaroğlu, ”umudun, uygarlığın, özgürlüğün, demokrasinin, emeğin, çalışanların, alınterinin, Karadeniz’deki kemençenin, Anadolu’daki sazın, Ege’deki zeybeğin” partisi olduklarını kaydederek, halka güvendiklerini, halk için çalıştıklarını kaydetti.


Tek güvencelerinin halk olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, mücadelelerini, halkın gücünü alarak sürdüreceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


”Buradan bütün yurttaşlara sesleniyorum: Temiz siyaset mi istiyorsunuz, ödediğiniz her kuruş verginin hesabının verilmesini mi istiyorsunuz, yaşamı sorgulayacaksınız. Eğer birilerine, ‘onu kullanın, deliğe süpürmeyin’ denildiğinde o kişi sesini çıkarmıyorsa, bu söylem karşısında onurla duran, mücadelesi veren, halka hesap veren bir siyasete yol açın. Artık iktidar, aydınlığa yürümelidir.


Tabanda güçlü bir halkımız var. Halka ulaşmak, her CHP’linin görevidir. Halkın içinde daha fazla olacağız, daha fazla dinleyeceğiz, konuşacağız, çözümlerimizi kararlılıkla alacağız. Unutulmaması gereken bir şey var, bir iktidar var, söylem ve eylemleri taban tabana zıt. ‘Demokrasi’ diyorlar askıya aldılar, kendi mahkemelerini kurdular, kendi yargıçları görev yapıyor, tutukluluğu infaza dönüştürdüler, korku yarattılar, aydınları hapse attılar. ‘Çetelerle mücadele ediyoruz’ diyorlar, hangi çetelerle; kendi çetelerini kurdular, kendi çeteleriyle yola çıkıyorlar. ’12 Eylül ile hesaplaşıyoruz’ diyorlar, Kemal Türkler’in kanı yerde kalmadı mı zaman aşımına uğratmadılar mı? Atatürk, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ der, TBMM’nin duvarında da bu yazar. Ama TBMM’yi, adeta yürütmenin emrine verdiler, milletvekillerini parmak indirme kaldırma makinelerine dönüştürdüler, Mecliste oy sahtekarlığı yaptılar. Milletin egemenliği bu değil, milletin egemenliği parlamentoya yansımıyor. ‘Özgür medya’ denildi, otosansür uygulayan köşe yazarı mı ceza kesilen gazete patronları mı haberlere sansür uygulayan bir medya mı halkın gözü kulağı olacak. Biz bunları aşmaya kararlıyız. ‘Yasakları kaldırıp, özgürlükleri getireceğiz’ dediler. Yürüyüş yapan, dertlerini anlatmak isteyen üniversite öğrencilerine, coplarla, biber gazlarıyla gittiler. Düşünceye pranga vurdular, düşünmeyeceksiniz dediler. Düşünenler nerede biliyorsunuz. ‘Yoksulluğu kaldıracağız’ dediler, yoksul sayısı artıyor. Yolsuzlukları da kaldıracaklarını söylediler ama gelin görün ki pek çok ülkenin firmaları, kendi muhasebe kayıtlarında Türkiye’deki ödedikleri rüşvetler için hesap açtılar. Bu tablo 21. yüzyılı Türkiyesi’ne yakışmıyor, bunu değiştireceğiz. Geçmişi bileceğiz, iyi tahlil edeceğiz, geleceği geçmişin hataları üzerinde kurmayacağız. Bilinç, akıl, ortak mantıkla yolumuza devam edeceğiz.”


”GENLERİYLE OYNANMAMIŞ”


Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin binlerce sorunu olduğunu ancak CHP’nin de binlerce çözümünün bulunduğunu belirtti.


CHP’nin, ”büyük, köklü,  yerli, genleriyle oynanmamış bir parti” olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, yeni bir anlayışla yola çıktıklarını, gençlere ve kadınlara siyasette daha fazla yer vereceklerini vurguladı.


Kadın erkek eşitliğine inandıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ”Kadınlara sesleniyorum; size seçme ve seçilme hakkını CHP verdi. Sizin yeriniz, ocağınız, siyasal eviniz CHP’dir. 21. yüzyılda 4 milyon kadınımız okuma yazma bilmiyor. Bunun ayıbı kadınlarda değil, kadınları ihmal eden, siyasete almayan, baskı uygulayan ekonomik özgürlüğü sağlamayan siyasilerin ayıbıdır. Bunu hiçbir kadın unutmamalıdır” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, kadınlara, ”Gelin CHP’ye destek verin, beraber, sizin mübarek ellerinizle iktidara taşıyalım CHP’yi. Bütün Türkiye’yi, dünyayı kucaklayalım” diye seslendi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal devleti yeniden etkin hale getireceklerini belirterek, ”Sosyal devleti kurmak CHP’nin boynunun borcudur. Sosyal devlet çağdaşlık, uygarlık tasada ve kıvançta beraber olmak, kimsenin ötekileştirilmemesi demektir. Yoksulluğun tarihe gömüldüğü devlet demektir. Sosyal devlet sadaka dağıtan devlet değildir. Türkiye’de bütün bireylerin onurla yaşamasının anahtarı demektir” dedi.


Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu’ndaki partisinin 15. Olağanüstü Kurultayı’nda yaptığı konuşmada kendilerine destek vermek üzere kurultaya gelen sanatçılara teşekkür etti.


Sanatçıların hem kendi ülkeleri hem de tüm dünya için özgürlük istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ”Sanatçılara söz veriyorum, yazacaksınız, çizeceksiniz oynayacaksınız. Ne yapacaksanız size özgürlükleri sonuna kadar açacağız. Özgür bir Türkiye yaratacağız ve siz o özgür Türkiye’de sanatınızı icra edeceksiniz” diye konuştu.


Yoksulluğun 21. yüzyılın Türkiye’sinde kader olmadığını, ancak AK Parti iktidarının yoksulluğu yenmek için gerekli politikaları üretmediğini savunan Kılıçdaroğlu, ”Buradan tüm yurttaşlarıma sesleniyorum, yoksulluğu yeneceğiz, yoksulluğu tarihe gömeceğiz” dedi.


Kılıçdaroğlu, ”Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik sosyal bir hukuk devleti olduğunu” bunun anayasanın değiştirilemez maddeleri arasında yer aldığını hatırlatarak, CHP iktidarının unutulan sosyal devlet kavramını yeniden canlandıracağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:


”Sosyal devleti kurmak CHP’nin boynunun borcudur. Sosyal devleti kuracağız, etkin hale getireceğiz. Sosyal devlet çağdaşlık, uygarlık tasada ve kıvançta beraber olmak demektir. Sosyal devlet kimsenin ötekileştirilmemesidir. Yoksulluğun tarihe gömüldüğü devlet demektir. Sosyal devlet sadaka dağıtan devlet değildir. Türkiye’de bütün bireylerin onurla yaşamasının anahtarı demektir.”


CHP iktidarında aile sigortası uygulamasının başlatılacağını, hiçbir ailenin gelirsiz kalmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, kimseye yiyecek dağıtmayacaklarını asgari ücret miktarındaki paranın kadının hesabına yatırılacağını belirtti. CHP lideri, ”Kimse onun yoksulluğunu bilmeyecek. Bankaya gidecek memur, işçi, emekli gibi parasını çekecek. ‘Benim tek güvencem sosyal devlettir’ diyecek. Birilerine minnet duymayacak, özgür bir yurttaş olarak sandığa gidecek ve oyunu kullanacak” diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendilerine ”Aile Sigortası uygulamasının kaynağının nereden bulacaklarını” sorduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini ”Sen yolsuzluk yapanlara, ihaleye fesat karıştıranlara, yandaşlarına para buluyorsun. Sıra fakir fukaraya gelince, ‘Siz bu parayı nereden bulacaksınız’… Biz o parayı buluruz ve yoksulun hakkını koruruz. Çünkü biz halk partisiyiz, halkın partisiyiz” şeklinde sürdürdü.


”KUL HAKKI YEMEYENLER İÇİN HER ZAMAN PARA VARDIR”


Türkiye’nin büyük ve verimli kaynaklara sahip bir ülke olduğunu, ancak bu kaynakların doğru kullanılmadığını da savunan Kılıçdaroğlu, ”İmkanınız var. Yeter ki kul hakkı yemeyecekseniz. Kul hakkı yemeyenler için her zaman para vardır” dedi.


AK Parti’nin vatandaşa, ”CHP iktidara gelirse yeşil kartlarınızı iptal edecek” dediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, bunun bir yalan olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, CHP’nin herkesin kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlayacağını belirtti.


Klıçdaroğlu, salonda bulunanlara ”Değerli yol arkadaşlarım, yoldaşlarım, devrimci gelenekten gelen, halk için çaba harcayan değerli CHP’liler” diye seslenerek, Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir diğerinin de işsizlik olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının görevde olduğu 8 yıl içinde işsizliğin giderek arttığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ”İşsizlik açlıktır, yoksulluktur, kavgadır. İşsizlik sosyal devletin dibine konmuş bir dinamittir. AKP iktidarının derdi işsizliğe çözüm bulmak, yoksulluğu çözmek değil. Bunlar bizim derdimiz. Halkın iktidarında çözmek için yola çıkacağımız ilk konu işsizlik olacak” dedi.


Konuşmasında öğretmen atamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, ”Binlerce okulumuzda öğretmen yok. Vekil öğretmenler çocuklarımızı yetiştiriyor. Ama sokakta atama bekleyen on binlerce öğretmen var. Bütün atanamayan öğretmenlere ve ailelerine sesleniyorum, halkın iktidarında atanamayan öğretmen kavramı olmayacaktır” şeklinde konuştu.


İstihdam yaratmayan bir büyümenin ekonomiye katkı sağlamayacağını da öne süren Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının ekonomiyi sıcak para spekülatörlerine teslim ettiğini savundu. ”İstihdam yaratmayan bir büyüme Türkiye’nin geleceği için sağlıklı değildir” diyen Kılıçdaroğlu, iktidarın üreteni cezalandırdığını ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın işverenlere birer işçi işe alarak işsizliği önlemeleri önerisinde bulunduğunu, ancak gerçekçi olmayan bu önerinin ciddiye alınmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ”Sen devletsin. Sen niye almıyorsun? Senin elinden tutan mı var? Kendi beceremiyor işverene çatıyor. Sen beceremiyorsan beceren bir iktidar gelecektir oraya” dedi.


”İSTERSENİZ TEK BAŞINA İKTİDAR YAPARSINIZ”


Konuşmasında emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu, iktidarın emeklilerin milli gelir artışından pay almasını engelleyen yasal düzenlemesiyle ”onların başına çorap ördüğünü” söyledi. Kılıçdaroğlu, emekli olduktan sonra yeniden çalışanlardan kesilen sosyal güvenlik destek pirimini kaldıracaklarını, intibak yasasını da çıkaracaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, emeklilere, ”9 milyon kişisiniz. İsterseniz bir siyasal partiyi tek başına iktidar yapabilirsiniz. Emeklilerden en çok söz eden CHP’dir. O zaman CHP’nin çatısının altına gelin” diye seslendi.


Çiftçinin, köylünün AK Parti iktidarının yanlış uygulamaları nedeniyle yabancı bankaların, tefecilerin kölesi haline dönüştürüldüğünü de savunan Kılıçdaroğlu, bu kesimlerin kendilerine yeniden Büyük Önder Atatürk’ün sözlerindeki gibi ”milletin efendisi” yapacak olan CHP’ye destek vermelerini istedi. 


Başbakan Erdoğan’ın mazotta ÖTV’nin kaldırılacağı sözünü verdiğini, ancak bu sözü yerine getirmediğini de ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:


”Türkiye’yi gezdi ve ‘mazotta ÖTV’yi kaldıracağız” dedi. Köylü vatandaşlarımız da inandılar. Biz söz veriyoruz. CHP olarak ben söz veriyorum, benim sözüm işçi, emekli, memur, yurtsever, halkını seven Kemal’in sözüdür. Mazotta ÖTV’yi biz kaldıracağız.


Sayın Başbakan diyor ki ‘ÖTV’yi kaldıracağız diyorsun ama parayı nereden bulacaksınız?’ Buradan sesleniyorum, kulağı iyi duysun diye. Benim adım Recep Tayyip Erdoğan değil. Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu. Parayı bulacağım diyorsam parayı bulurum. ”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ