Haber 16

Kılıçdaroğlu: Beklediğimiz oy oranını alamadık!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk seçim değerlendirmesini yaptı. Oldukça sinirli ve duygusal olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu, “Daha başarılı olmak isterdik. Neden başarılı olamadığımızı dönüp kendimize soracağız. Neden kazanamadığımızı masaya yatıracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu: Beklediğimiz oy oranını alamadık!
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Mart 2014
  • Kılıçdaroğlu: Beklediğimiz oy oranını alamadık! için yorumlar kapalı
  • 314 KEZ OKUNDU

-Sen hiç kimseyi tehdit edemezsin Başbakan Erdoğan. Senin gücün CHP’ye yetmez.
-30 mart öncesi neyse 31 martta da o. Bir diktatör gibi tehdit ediyor. Başbakanlık koltuğunda oturan zat asla unutmasın, CHP olduğu sürece kimseyi tehdit edemez. Biz demokrasiyi sen tehdit edesin diye kurmadık. Hani sen demokrasiden söz ediyordun. Suçlu ilan edeceksin, kendin yargılayacaksın, mahkum edeceksin sonra da demokrasi var diyeceksin.
VİCDANINIZI DİNLEYİN DEMİŞTİM
-Bizi dizayn edemezsin senin gücün yetmez buna. Muhalefet ne demek bilmiyor? Muhalefete tahammül edemiyor. Biz seçimlere girdik. Önce halkın büyük oranda katılımı son derece mutluluk verici. Her oya saygımız var. Her yurttaşın oyuna saygımız var. Sandığa giderken vicdanınızın sesini dinleyin demiştim. İsteyen isteyene oy verir.
-Balkon konuşmasında demokrasiye meydan okudu. Benim kafamdakilere göre demokrasiyi şekillendiririm dedi. Haramzadelerin iktidarı var zaten.
-Bu mesajlar önümüzdeki günlerde daha fazla baskının olacağını gösteriyor. Ona şunu söylemek isterim. Bu daha başlangıç. Eğer önünde boyun eğecek birini arıyorsan. Balkon konuşması yaptığın yerde yanına bak. Kimsenin önünde boyun eğmeyiz.
BEKLEDİĞİMİZ OY ORANINI ALAMADIK
-Kendi yandaşları benim istifa edeceğim yönünde haberler yayıyor. İstifa edecek biri varsa o da hırsızlardır. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz. Beklediğimiz oranda oy almadık bunu bende biliyorum. Ama hiç bir zaman yurttaşımızı üzmedim. Halka daha fazla gideceğiz. Daha fazla onlarla birlikte olacağız. Hem malı götürüyor hem mağdurum diyor. Bütün yurttaşlarıma söylüyorum. 31 Mart’tan sonra Türkiye’de baskının artacağını göreceksiniz. Biz yine demokrasinin, halkın, özgürlüğün yanında olacağız.
-Daha başarılı olmak isterdik. Neden başarılı olamadığımızı dönüp kendimize soracağız. Neden kazanamadığımızı masaya yatıracağız.
KAYITLARA HİÇ BİRİMİZ İNANMADIK AMA…
-AKP’nin taktiğini gazeteci arkadaşlarım anlayamadı galiba. AKP bir şey yapmak istediğinde önce havuz medyasında küçük küçük hazırlık yapar. Orada çıkan haberler üzerine ben uyarı yaptım. Sonra Dışişlerinde yapılan görüşmenin kayıtları yayınlandı. Kayıtlara hiç birimiz inanmadık ve AKP’nin reddedeceğini düşündük. Arkadaşlarım bu ses kaydını baz alarak açıklama yapmama konusunda uyardı. Ama Dışişleri konuşmayı kabul edince gördük ki devlette mahrem kalmamış. Bize savaş açtı dediler ama kimin savaş açtığını açıklamadılar. Kendi ülkesini savaşa sokmak için kumpas kuran bir devlet gördük. Bunun hesabını vermek zorundalar. Sen devletsin kimin sızdırdığını bul getir.
CHP bu ülkenin çocuklarının Suriye’de maceraya atılmasını engelledi. Bir şehit gelmiyorsa bu CHP’nin öngörüsü sayesindedir.
Seçim sonuçlarıyla ilgili elbette özeleştiri yapacağız. Kurultay koşulları oluşursa kurultay yaparız. Biz demokrasiye inanıyoruz. Neden korkalım kurultaydan.
AA’YA GÜVENMİYORUZ
AA güven duymadığımız bir kurum. Diğer kurumlara güven duymadığımız gibi AA’ya da güvenmiyoruz. Havuz medyasının devlet ayağıdır AA. 76 milyonun parasını kullanan o insanlara haklarını helal edecek mi etmeyecek mi sorun o. AKP daha büyük sorunlarla karşılaşacağını biliyor. Belki daha büyük sorunlar yaşamadan erken seçime gidebilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ