Haber 16

Kılıçdaroğlu ‘istifa’ konusunda da çark etti!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda Hükümete çağrıda bulunarak, ”Bir kişinin daha şehit olmasını istemiyorum.” dedi, istifa sözüne açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu ‘istifa’ konusunda da çark etti!
  • Politika / Son Dakika
  • 21 Ekim 2011
  • Kılıçdaroğlu ‘istifa’ konusunda da çark etti! için yorumlar kapalı
  • 311 KEZ OKUNDU

Kılıçdaroğlu’nun, Kanal D’de yayımlanan 32. Gün programına yaptığı açıklamaların bir bölümü anahaber bülteninde yayınlandı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısı ve terör sorununun çözümüne ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Hükümetin sorunun çözüm önerilerinin ne olduğunun bilinmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ”Buradan açıkça çağrı yapıyorum: Bir kişinin daha şehit olmasını istemiyorum. Getirsin çözümlerini, eksiksiz destek vereceğiz. Bizim kapımız her zaman açık, hiçbir zaman kapatmadık” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terör saldırısının ardından düzenlediği basın toplantısında muhalefete yönelik sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ”Basın toplantısında ilk yaptığı işlerden biri muhalefeti suçlamak oldu. Daha biz ağzımızı açmamışız, daha bir şey söylememişiz, insaf… Ben demişim ki ‘terör bitecekse görüşme yapabilir Hükümet’. Hükümetin eline bu kadar güçlü bir silah vermişim ve ben eleştirmemişim onu. Hala kalkıyor bizi eleştiriyor” diye konuştu.

Saldırının ardından düzenlediği basın toplantısında ‘Hükümet istifa etsin’ şeklinde bir ifadesi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, ”Ben ‘istifa etsin’ demedim. Orada da benim cümlemi Sayın Başbakan çarpıttı. ‘Sağlıklı çalışan demokrasilerde, bu kadar can kaybının verildiği bir yerde iktidarlar istifa seçeneğini de düşünürler’ dedim” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, BDP’nin terör olaylarını kınamasının önemli olduğunu ancak etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayı bir tarafa bırakması ve sürece katkı vererek, kendi bağımsız, özgür iradesini terörü sonlandırmak için kullanması gerektiğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ